Москаленко: Ситуація в Миколаївській області досягла точки кипіння

У Миколаївську область приїде міністерська комісія і представники силового відомства для вирішення ситуації, що склалася, зокрема і з ремонтом доріг. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу, 31 серпня.

Так, під час обговорення ситуації з ремонтом доріг міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на Миколаївщині влада зрослася з криміналітетом. Прем'єр-міністрВолодимир Гройман запропонував створити міністерську групу, яка займеться вирішенням ситуації, що склалася.

Також стало відомо, що співробітники прокуратури Миколаївської області вручили повістки на допит директорам трьох комунальних підприємств Миколаєва.

Детальніше про те, що відбувається в регіоні, в ефірі радіостанції Голос Столиці прокоментувала голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на Миколаївщині влада зрослася з криміналітетом. Як ви це прокоментуєте?

- Володимир Омелян частково має рацію, але це ніяк не стосувалося конкретно представницького органу, тому що ми особисто знайомі з Володимиром Омеляном, і сьогодні дуже щільно співпрацюємо з нашої спільної проблеми центральної і регіональної влади - це проблема доріг в Миколаєві. Я знаю, що він мав на увазі, тому що ми мали з ним особисто спілкування щодо тендерів, які сьогодні проведені на дороги і саботаж з боку служби автомобільних доріг. Малася на увазі загальна обстановка криміногенна в Миколаївській області.

Дозвольте мені процитувати діалог, що відбувся на засіданні уряду. Цитата Омеляна: «Відбулося якесь дивне зрощення політикуму з криміналітетом, яке фактично блокує нормальне проведення тендерів, такого в жодній іншій області я не бачив, я хотів подякувати б народним депутатам, главі обласної ради, які активно включилися в процес, сподіваюся, що ми врегулюємо ситуацію, і дорога в цьому році буде зроблена. Держава повинна чітко показати, що вона господар в країні, такі речі неприпустимі, коли впливають на керівника «Укравтодору» з погрозами, на міністра, на виконавчу владу. Я таке вперше бачу в своєму житті». На що Гройсман відповів: «Та ви що, а хто це у нас там такий сміливий, я вперше про це чую». Власне, питання: хто ж там такий сміливий, хто погрожує міністру, уряду, «Укравтодору»?

- Правоохоронна система сьогодні, на жаль, не працює на повну потужність. І якщо говорити про Миколаївську область, то по суті права громадян сьогодні ніким не охороняються. І я думаю, що ці відповіді нам повинні давати правоохоронні органи. На сьогоднішній день два місяці працює у нас прокурор Миколаївської області, включився в роботу фахівець, юрист і патріот, сподіваюся що результати будуть за тими фактами...

Хто блокує на сьогоднішній день роботу «Укравтодору» і проведення тендерів?

- На сьогоднішній є сторона, яка програла, я так розумію, що малися на увазі вони. Але конкретних погроз особисто мені не надходило. Надходили, я знаю, міністру, «Укравтодору», сторона, що програла тендер, вони абсолютно незадоволені тим, що програли. Дійсно, на сьогоднішній день це вже досягло вже точки кипіння, правоохоронні органи прекрасно знають власників цієї фірми, вони собі дозволяють спокійно писати погрози, смски...

Хто ж власники цих компаній? Наскільки вони впливові в Миколаївському регіоні?

- Вони, я так розумію, не тільки в Миколаївському регіоні, це фірми, які роблять роботи з ремонта та експлуатаційного утримання доріг по всій Україні. Тому я особисто не знайома з цими людьми. Просто якщо говорити про компетентну відповідь, це робота правоохоронної системи, яка сьогодні, на жаль, знаючи про це, нічого не робить. У разі, якщо будуть мені якісь погрози, звичайно ж я заявлю. Ми сьогодні діємо в рамках чинного законодавства і сподіваюся, що правоохоронні органи, міністр МВС, який був присутній на засіданні Кабміну, Національна поліція, всі відреагують.

Міністерські перевірки вирішать ситуацію, на вашу думку?

- Так, принаймні, я сподіваюся на це. Ми чекаємо міністерські перевірки, тому що ви бачите, що відбувається зараз в Миколаївській області. Ні виконавчої влади в повному складі, на жаль, в.о. губернатора на сьогодні без заступників, сам виконує обов'язки. Це досить складно, тим більше, регіон після відставки губернатора розхитаний, хоча при цьому я вважаю, що не може виконавча влада підміняти правоохоронні органи. Тому в даному випадку заява міністра МВС, що немає губернатора, я вважаю, це не може бути виправданням, що ні працює правоохоронна система. Це окрема гілка влади, яка повинна виконувати свої обов'язки з боротьби з криміналітетом.

Голос Столиці

Смотреть полную версию