6 найкращих ноутбуків Linux 2021 року

16:51, 16 марта, 2021

Якщо ви той, хто наважується бути іншим, то один з найкращих ноутбуків Linux - ідеальний спосіб охопити цю ОС. Linux - це операційна система, якою присягаються багато споживачів, бізнесмени та розробники. Можливо, він не має тієї самої підтримки, яку мають інші великі операційні системи, але це все ще дуже здатна, не кажучи вже про безкоштовну, операційну систему. Є принаймні кілька ноутбуків, які постачаються з попередньо встановленою Linux, але ваші можливості обмежені. Справа в тому, що більшість великих виробників ноутбуківпросто не будують ноутбуки з Linux - але компроміс полягає в тому, що є достатньо місця для невеликих компаній, багато з яких досить непогані.

Найкраще: Dell XPS 13 Developer Edition

Dell XPS 13 вже вважається одним з найкращих ноутбуків, і той факт, що він доступний і з Linux, робить його явним найкращим вибором для тих, хто хоче стильний, потужний і легкий ноутбук з Linux.

Під капотом Dell XPS 13 Developer Edition є що запропонувати. Базова модель оснащена процесором Intel Core i5 8-го покоління, 4 ГБ оперативної пам'яті та 128 ГБ твердотільного накопичувача. Це більш ніж досить потужне для  збірки Ubuntu 18.04, з яким він поставляється. Однак ноутбук можна налаштувати так, щоб він включав Intel Core i7 з 16 ГБ оперативної пам'яті та 256 ГБ пам'яті. 13,3-дюймовий дисплей базової моделі має роздільну здатність 1920 x 1080, хоча ви можете оновити його до 4K-дисплея. Ви можете замінити екран в сервісному центрі, але для цього вам потрібно його купити. Можна зайти на ZETO і подивитися доступні матриці, щоб знати точну ціну на них.

Друге місце, найкраще в цілому: Lenovo T490

Доступний і універсальний ноутбук від Lenovo забезпечує усі необхідні атрибути від надійного ноутбука середнього класу, незалежно від того, яку ОС вам сподобається. Цей тонкий, матовий чорний 14-дюймовий ноутбук важить всього 1,2 кг і товщиною всього 7 дюймів. Незважаючи на те, що T490 здається мініатюрним на зріст, він залишається надзвичайно потужним і міцним ноутбуком, протестованим за допомогою десятка перевірок військового рівня, щоб гарантувати, що він може витримати навіть найекстремальніші умови.

Що стосується специфікацій, T490 оснащений найновішим процесором Intel 10-го покоління, який може забезпечувати швидкість до 3,9 ГГц, а також 8 Гб оперативної пам'яті DDR4 та 256 Гб твердотільний диск для чудової багатозадачності. T490 також має деякі найбільш вражаючі терміни автономної роботи у нашому списку, здатні працювати понад 16 годин без необхідності блока живлення. Ноутбук має різноманітні стандартні варіанти портів, такі як USB-A , USB-C та HDMI, але також має слот для карт MicroSD для швидкого розширення місця зберігання.

Незважаючи на те, що Lenovo пропонує різні конфігурації на основі ваших конкретних потреб, незалежно від того, чи потрібен вам кращий процесор, більше оперативної пам’яті чи просторіший обсяг пам’яті, наша улюблена конфігурація робить T490 одним із найбільш доступних варіантів у цьому списку, незалежно від вашої ОС вибір.

Найкращий сплюдж: Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Не обов’язково купувати ноутбук із попередньо встановленою системою Linux. Крім того, ви можете придбати ноутбук Windows і встановити на ньому Linux, хоча ми рекомендуємо це лише тим, хто знає, що робить. Якщо ви хочете просто купити ноутбук Windows, а потім фактично встановити на нього Linux, тоді ми рекомендуємо Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Чому? Відомо, що ноутбуки Lenovo ThinkPad досить добре працюють з Linux, а також побудовані як танки.

Під капотом цей потужний ThinPad оснащений 10-го покоління процесором Intel, 16 ГБ оперативної пам’яті та 1 ТБ твердотільного сховища, що є більш ніж достатнім ресурсом для запуску Linux або практично всього іншого, що вам подобається. Дисплей на пристрої також повинен бути досить великим - 14 дюймів, і це також чудовий сенсорний екран IPS.

Найкраще Apple: Apple MacBook Air 13

Те, що ноутбук не постачається з попередньо встановленою системою Linux, це не означає, що ви не можете самостійно встановити на нього Linux. MacBooks люблять за чудовий дизайн та потужне апаратне забезпечення, і існує безліч порад щодо встановлення Linux на ваш MacBook, хоча це те, що ми рекомендуємо лише тим, хто знає, що робить. Якщо вас це цікавить, ми рекомендуємо новий MacBook Air, який має чудовий дизайн та оснащений відносно потужним обладнанням.

За специфікою, базова модель нового MacBook Air оснащена процесором Intel Core i3, 8 ГБ оперативної пам'яті та 256 ГБ SSD-накопичувача. Apple також прийняла сучасні порти для ноутбука - ви отримаєте два порти USB-C та роз'єм для навушників. Як і слід було очікувати від MacBook Air, версія 2018 року мила і легка.

Найкращий дизайн: Acer Swift 3

Цей компактний та універсальний 14-дюймовий ноутбук від Acer забезпечує надійну платформу Linux та робочу станцію. Acer Swift 3 може похвалитися гладкою суцільнометалевою конструкцією і важить трохи більше 1,1 кг. і товщиною менше дюйма.

Цей ноутбук має всі функції та зручності, яких ви очікуєте від верхнього рядка ноутбука, включаючи 10-годинний час автономної роботи, різноманітні порти та варіанти підключення, включаючи USB-C та HDMI. Swift 3 також має вбудовану камеру та зчитувач відбитків пальців для додаткової безпеки.

Під капотом рекомендована модель Swift 3 с процесором Intel 10-го покоління, здатним працювати до 3,7 ГГц, а також достатньою пам’яттю 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4 та твердотільним накопичувачем на 512 ГБ для великої кількості місця для зберігання та швидкої реакції.

Найкращий універсал: Lenovo E15 

15-дюймовий ноутбук E15, який є останньою версією поважної серії Thinkpad E-серії Lenovo, є чудовим вибором, незалежно від того, яку ОС ви схильні використовувати. Панель FHD проти відблисків підтримується вбудованим графічним процесором Intel 620 UHD, і хоча панель обмежена 1080p, цей процесор здатний підтримувати зовнішній монітор 4K.

Ця версія E15 обрала 10-го покоління процесора Intel, що забезпечує швидкість обробки до 4,2 ГГц. Поєднайте це з 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4 та твердотільним накопичувачем на 256 ГБ, і ви отримаєте надійну робочу станцію для використання вдома чи поза нею. E15 також має деякі широкі можливості підключення, які включають в себе три порти USB-A, а також підключення HDMI, USB-C та Ethernet.

16:51, 16 марта, 2021
View full version