Жителі с. Мішково-Погорілово отримали довгоочікувані документи на землю

10:11, 24 января, 2012

У суботу, 21 січня, 250 жителів с. Мішково-Погорілово, члени сільськогосподарського кооперативу «Пам’ять комунарів» отримали державні акти на землю. Цьому сприяла більш ніж трирічна робота депутата обласної ради, голови Політичної Партії «Фронт Змін» на Миколаївщині Вадима Мерікова та юриста, депутата Жовтневої райради від партії Арсенія Яценюка Вікторії Москаленко.

21-01-2012-Gosakty-488-1

«Фронтовикам» вдалося не тільки включити в список пайовиків додатково 50 чоловік, але й відстояти додаткові 17 гектарів, які районна влада хотіла виключити з загальної площі, що підлягала розпаюванню. 

Боротьба «комунарівців» за свої права тривала з 1999 року, але тільки протягом останніх трьох років, коли до справи підключився Вадим Меріков зі своєю командою (до речі, усі вони є уродженцями Мішково-Погорілова), у пайовиків, за їх власними словами, з’явилася надія на перемогу справедливості.

21-01-2012-Gosakty-488-2

Усі 296 чоловік нарешті отримали довгоочікувані документи на право володіння землею. 46 з них держакти вручили ще 31 грудня 2011 року, і ось нарешті, цієї суботи усі без виключення розписалися за те, що держакти передано їм в руки і відтепер вони можуть повноправно розпоряджатися своєю землею.

21-01-2012-Gosakty-488-4

Під час урочистого вручення держакітв, яке відбувалося в актовому залі М.-Погорілівської школи, член кооперативу «Пам’ять комунарів» Валентин Козаченко звернувся до присутніх на цій події односельців та представників районної влади та подякував депутатам Вадиму Мерікову, Олексію Захарчуку та Вікторії Москаленко за надану допомогу.

- Потрібно зазначити, що юрист працював в інтересах пайовиків абсолютно безкоштовно. Вона зробила величезну роботу: включення нових членів кооперативу, юридична допомога спадкоємцям пайовиків у судах та оформлення спадщини, захист інтересів в суді,  представлення інтересів кооперативу в органах районної, обласної влади, в проектній організації, постійні консультації людей, - выдзначив Валентин Козаченко.

Нагадаємо, що 22 січня, у День соборонсті України об'єднана опизиція провела масштабний мітинг у парку ім. Тараса Шевченко в Миколаєві.

10:11, 24 января, 2012
View full version