177-й день войны: РФ снова ударила по университету в Николаеве, ВСУ уничтожили российские С-300

Дошка в зруйнованій ракетним ударом аудиторії в ЧНУ імені Петра Могили/Фото: Telegram-канал Николаевский Ванёк

19 серпня триває 177-а доба спротиву українців повномасштабному збройному вторгненню Російської Федерації.

Вночі росіяни масовано обстріляли Миколаїв. Відомо про повторне влучання в ЧНУ імені Петра Могили двома ракетами С-300. Деталі обстрілів з’ясовуються.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжив обстріли наших позицій із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії бойового зіткнення.

Завдав авіаудару в районі населеного пункту Миколаївське, повідомляє Генштаб.

Протягом минулої доби на миколаївсько-херсонському напрямку підрозділи ЗСУ двічі проводили наступальні дії з метою визволити нові населені пункти, повідомляє Оперативне командування «Південь».

Під час однієї з атак, зустрілися з двома десантно-штурмовими підрозділами РФ. В ході зустрічного бою, противнику нанесено вогневе ураження, внаслідок якого він був змушений з втратами танків, броньованої техніки та особового складу відійти на вихідні позиції. Обмінний фонд поповнено двома полоненими окупантами.

У відповідь ворог намагався здійснити спробу штурмових дій силами до механізованого відділення в напрямку Олександрівка — Станіслав. Успіху не мав. З втратами відійшов.

7 разів ворог атакував наші позиції та населені пункти вздовж лінії зіткнення авіацією. Без наших втрат.

Онлайн-репортаж

Оновлюється

22:40 «Ми не залишимо без відповіді жоден з ударів», - Зеленський звернувся до жителів Миколаєва, яких росіяни щодня обстрілюють

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів українських міст, зокрема і Миколаєва, які щодні потерпають від російської військової агресії та запевнив, що Україна не залишить без відповіді жоден з урадів, які наносить РФ.

Про це йдеться у відеозверненні президента.

— Хочу сьогодні окремо звернутися до мешканців усіх наших міст, які зазнають постійних жорстоких обстрілів від російської армії. Харків і Миколаїв, усі міста Донбасу, Дніпропетровщини, Запорізької області... Усі, хто переживає цей постійний жах знищення життя та руйнації всього, що дає життю нормальність. Ми не залишимо без відповіді жоден із цих ударів. Ми встановимо особу кожного окупанта, який віддає накази та здійснює ці удари по містах. І ми притягнемо до відповідальності – у той чи інший спосіб – їх усіх. Жоден убивця не сховається. І обов’язково ми відновимо все, що терористи намагаються залишити в руїнах. Слово «руїни» ніколи не буде словом про Україну, ніколи не буде словом про наші міста. Це в Росії точно не вийде, - сказав Володимир Зеленський.

21:50 Не минула й доба після Керчі, як росіяни знову заспокоюють кримчан формулюваннями про спрацювавшу ППО,  цього разу в Євпаторії.

Другий раз із заявою виступає так званий радник Аксьонова Олег Крючков.

Представник окупаційної влади запевних місцевих, що протиповітряна оборона відпрацювала по цілі.

— Крим під надійним захистом, — додав він.

Окрім нього, відео з яскравим спалахом у небі почали публікувати місцеві телеграм-канали.

21:30 Обстріл Миколаєва у 4:00 ранку російськими ракетами зачепив два райони міста — Центральний і Корабельний.

21:10 Західні партнери України прийшли до висновку, що найближчим часом російська армія наврядчи здатна перейти до великого наступу через брак живої сили і знекровлення значної кількості підрозділів.

Про це написало агентство Bloomberg з опорою на оцінки західних офіційних осіб.

Розвідки союзників бачать, що утримання російськими силами правого берегу Дніпра з кожним днем стає все більш небезпечним, врахуваючи постійні українські удари по логістиці.

— Ця загроза спонукала російське командування перекинути сили з основних полів бойових дій на Донбасі далі на схід. Українські атаки на постачання глибоко за російськими лініями, що стало можливим завдяки надходженню високомобільних артилерійських ракетних систем США, або HIMARS, послабило просування росіян і зменшило стрімкі втрати українців ... Західні офіційні особи заявили, що російська кампанія в Україні вже стикається з гострою нестачею боєприпасів і намагається замінити втрачений особовий склад, — наголошують в інформаційній агенції.

У Bloomberg також нагадали, що після вибухів на аеродромі у Новофедоровці Чорноморський флот РФ втратив половину бойових літаків морської авіації.

— Це заважає Росії переконливо загрожувати десантом в Одесі, — підсумували журналісти.

20:50 Ситуація для ЗСУ на Херсонщині нормальна, контрнаступальні дії не зупинялися.

Фронтове положення для AFP прокоментував керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Керівник регіону наголосив, що планувати атаки «непросто», але ситуація на фронтовій лінії складається добре і захисники півдня займаються «активною обороною».

— Контрнаступ — це дуже широкий термін. Все продовжується, от і все, — пояснив губернатор Миколаївщини.

20:30 Військові забезпечують безпеку співробітників «Укрпошти» у Миколаївській області, які за роботою приїздять у населенні пункти, що знаходяться неподалік від лінії фронту.

Про функціонування національного доставника написали у The Washington Post.

Як вказують журналісти, поштарів до визначених місць супроводжує бронетехніка.

— Сонячного дня наприкінці минулого місяця на околиці міста Миколаєва жителі вже штовхалися в черзі, щоб вишикуватися. Розкрився кузов вантажівки, і вони один за одним підходили, щоб отримати передачі, перевести пенсії та оплатити комунальні послуги, — передає деталі WaPo.

Директор Миколаївської дирекції АТ «Укрпошта» Єгор Косоруков підвердив, що працівники не полишили своєї роботи навіть в критичні моменти, оскільки на них розраховували люди похилого віку та люди з інвалідністю, які чекали своїх пенсій.

— Відхід — це не варіант. Моя родина попросила мене піти. Я кажу їм, що не можу. Це моя країна, і я маю роботу. Капітан завжди гине разом зі своїм кораблем, — наголосив він.

20:10 Протягом декількох тижнів у Миколаївську область у більшій кількості прилітають фосфорні боєприпаси з боку ВС РФ.

Про це IWPR розповів отець Андрій Стадович, який за сумісництвом є депутатом Шевченківської ОТГ.

Чоловік, який возить гуманітарну допомогу у прифронтові села навколо Миколаєва, підтвердив, що почастішало використання забороненої зброї з боку росіян

— Обстріли постійні. За останній місяць вони стали важчими. Нещодавно калібр снарядів збільшився з 82 мм і 120 мм до 152 мм і більше. Протягом останніх двох тижнів використовувалися фосфорні боєприпаси, що викликало пожежі, — підкреслив депутат.

Населення п’яти сіл, котрим допомагає Стадович, за півроку скоротилося майже на 90% — від 3 тисяч загальних мешканців залишилося менше 400. У деяких з них більшість будинків зрівняні з землею.

19:45 За рішенням міськради Львова із Марсового поля перепоховають тіла радянських військовослужбовців і загиблих періоду Другої світової війни.

Про це пише Радіо Свобода.

Натомість на Марсовому полі облаштують цвинтар для українських захисників – Меморіальний комплекс Героїв України. На цьому місці уже поховані українські бійці, які загинули в українсько-російській війні. Також відвели місце для поховання вояків УПА.

— Це буде новий елемент меморіальної архітектури. У напрацьованій попередній концепції Меморіалу, ми передбачаємо військові поховання Героїв України, парк-сквер памʼяті та меморіальну площу. Це має бути місце тиші та роздумів, – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

19:21 Супутник ICEYE, придбаний на пожертви українців, перебуватиме у власності України до закінчення терміну його функціональності на орбіті.

Про це йдеться у пресрелізі Фонду Притули 19 серпня.

— Українська сторона отримує і супутник, і доступ до бази даних сузір’я супутників. Коли спливе оплачений термін доступу до бази даних, цей супутник залишається у повній власності України – аж до закінчення терміну його функціональності на орбіті. Передбачена подальша перереєстрація супутника у відповідних реєстрах на Україну.

Власником супутника є Україна, і саме українська сторона визначає, що і коли він знімає, а також в якому форматі та спектрі ми отримуємо дані, – йдеться у повідомленні.

Згідно з договором, супутник застрахований. Таким чином, компанія-продавець зобов’язалась надати Україні ідентичний супутник, якщо з цим щось станеться до завершення строку гарантії.

У Фонді нагадали, що використовувати супутник буде Головне управління розвідки Міноборони України. Наразі триває процес оформлення документів, щоб розвідка могла отримувати знімки і використовувати їх.

На відміну від оптичних супутників, які можуть працювати тільки вдень і за чистого неба, SAR «підсвічує» поверхню землі власними радіохвилями, ігноруючи перешкоди (дощ, хмари, туман тощо). Він пролітає над Україною двічі на добу.

— Супутникові знімки території нашої країни отримує лише українська сторона як власник супутника, тому доступ є ексклюзивним. 

Коли супутник не летить над територією України, ми можемо отримувати дані завдяки доступу до сузір’я SAR супутників компанії ICEYE. Таким чином забезпечується безперервне отримання даних. Роздільна здатність – від 0,5 метра до 1 метра залежно від площі охоплення знімка. 

Один знімок може охоплювати площу до 225 квадратних кілометрів. Маріуполь, наприклад, має площу близько 166 кв. км… На отриманих з супутника даних можна розрізняти замасковані об'єкти або відрізняти муляжі від реальної техніки, вирізняти окремі штучні об’єкти в навколишньому ландшафті, наприклад техніку чи укриття, замасковані в лісі, – йдеться у повідомленні.

18:54 Українці, які виїхали з окупованих територій до країн Балтії, зможуть безкоштовно поїхати до Львова з Естонії, Латвії та Литви.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Бородай.

За його словами, з Литви до Львова українців безкоштовно перевозять волонтери. Але з Естонії та Латвії такого маршруту не було.

— Ми домовилися зараз, дякуючи нашому Міністерству закордонних справ, з урядами країн Балтії щодо запуску такого маршруту. Думаю, за тиждень-півтора цей маршрут почне працювати. Це буде безкоштовний маршрут з Таллінна через Ригу, Вільнюс і Жешув до Львова, — сказав Олексій Бородай.

18:38 Десять суден з українською агропродукцією завантажуються в портах Одеси і готуються до виходу в рейси «зерновим коридором» у Чорному морі.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, який у п'ятницю проінспектував спільно з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем дію «Зернової ініціативи» в Одеському морському порту.

— Сьогодні разом з Антоніу Гутеррешем відвідали Одеський порт, а також змогли побачити процес завантаження українською пшеницею балкера KUBROSLI Y. Усього десять суден завантажуються зараз і готуються до виходу з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», також маємо більше 40 заявок на захід до українських портів, — зазначив Олександр Кубраков.

За його словами, «спільно працюємо над тим, щоб обсяги й темпи перевалки щодня збільшувалися, адже наша ціль – експорт 3-5 мільйонів тонн агропродукції на місяць».

Міністр уточнив, що за час дії «Зернової ініціативи» з трьох портів Одеси відправлено 25 суден. На їх борту - 630 тисяч тонн агропродукції. Багато чого ще варто вдосконалити, але «ми на правильному шляху. Особливу увагу приділяємо експорту продовольства для африканських країн. Буквально вчора вийшов черговий балкер I MARIA, на борту якого 33 тисячі тонн агропродукції для півночі континенту».

18:16 На Херсонщині через обстріл без водопостачання залишилися кілька громад, повідомив очільник ОВА Ярослав Янушевич.

— Провести ремонтні роботи зараз неможливо, адже окупанти постійно обстрілюють населені пункти. Люди в прямому розумінні опинилися на межі гуманітарної катастрофи, – каже він.

17:53 В Україні чоловікам з 1 вересня дозволять на тиждень виїжджати за кордон у відрядження

Водночас йдеться лише про працівників експортоорієнтованих компаній, у яких середня заробітна плата становить не менше як 20 тисяч гривень та відсутня заборгованість із податків та зборів перед бюджетом.

— Великий запит експортоорієнтованого бізнесу мати можливість виїжджати за кордон, і ми сьогодні на Кабміні ухвалили рішення, — сказала міністер економіки Юлія Свириденко.

17:02 Корабельне угруповання російського флоту в Чорному морі продовжує маневрувати вздовж кримського узбережжя. Два ракетоносії, які споряджені 16 крилатими ракетами морського базування «Калібр», перебувають напоготові.

— І це свідчить про актуальність ракетної загрози, високу ймовірність повторення обстрілів Миколаївщини, Херсонщини, Нікопольщини й Криворіжжя, – кажуть в Оперативному командуванні «Південь».

16:51 Служба безпеки України викрила  російську агентуру, до якої входили колишній і нинішній високопосадовці системи виконання кримінальних покарань південного регіону України.

Зловмисники передавали ворогу інформацію про співробітників пенітенціарних закладів, які не зрадили присязі і залишилися вірними Україні, повідомляє пресцентр відомства.

— «Зв’язковим» був «начальник відділу кадрів» незаконно створеного окупантами «управління федеральної служби виконання покарань по Херсонській області». Цю псевдопосаду колишній кадровик однієї з виправних колоній Херсонщини отримав за те, що добровільно пішов на співпрацю з окупантами. Запитувану ворогом інформацію він отримував від чиновниці регіонального структурного підрозділу Державної кримінально-виконавчої служби України. Знаючи про перехід свого ексколеги на бік ворога, вона все одно неодноразово передавала йому інформацію «для службового використання», — йдеться у повідомленні.

16:27 Колону техніки окупантів, яка рухалася у бік Запоріжжя, знищили в районі тимчасово окупованого Маріуполя.

Про це повідомив радник мера захопленого міста Петро Андрющенко.

У Telegram він уточнив, що інформацію про знищення однієї колони російських окупантів, що рухалася у бік Запоріжжя, підтвердили військові.

— Одна з колон російської військової техніки та живої сили несподівано для росіян не доїхала до місця призначена і пішла за російським кораблем, — повідомив Петро Андрющенко.

16:21 Вибухи на авіабазі «Саки» в анексованому Криму вивели з ладу більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту Росії.

Про це повідомляє видання Reuters.

Один з європейських чиновників на умовах анонімності сказав, що Україна в цей час послідовно домагається «кінетичного ефекту» глибоко в тилу Росії, що робить істотний вплив на матеріально-технічну підтримку Росії і психологічний вплив на російське керівництво.

16:05 Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір обговорити з главою кремлівського режиму Володимиром Путіним провокації російських військових на Запорізькій АЕС.

Про це він заявив за підсумками тристоронніх переговорів у Львові за участю українського лідера Володимира Зеленського та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, повідомляє CNN.

Реджеп Тайіп Ердоган зазначив, що загрозі аварії на ЗАЕС можна запобігти, якщо прибрати звідти військову техніку та провести розмінування.

15:50 У Харкові встановили першу автобусну зупинку з бетонним укриттям. У ній може розміститися до 30 осіб. У приміщенні є телевізор, інтернет і прямий зв'язок з диспетчером. Про це повідомляє Суспільне.

15:41 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 23 серпня візьме участь у другому саміті Кримській платформи.

Про це йдеться у заяві НАТО.

Єнс Столтенберг братиме участь у саміті онлайн.

На початку серпня свою участь у саміті підтвердили 48 країн — це більше, ніж було на саміті у 2021 році. Долучитись до Кримської платформи вирішили країни Європи, Азії, Латинської Америки та Африки.

15:27 Напередодні Дня Незалежності підрозділи МВС працюють у режимі підвищеної готовності. У посиленому режимі працюватимуть і під час самих святкувань.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, передає Укрінформ.

Він запевнив, що наступальних дій на столицю не очікується. Проте у ворога є інші «подарунки» для українців.

— Ми чудово знаємо, що російський лідер любить символізм, і тому ми чекаємо особливих сюрпризів для всіх мешканців нашої держави. Це не є таємницею, що ніякого штурму столиці чи наступу у цей день не передбачається. Водночас на озброєнні у росіян є і ракети, і авіабомби, й інше. Саме тому я закликаю громадян у ці дні дослухатися до наших порад, дотримуватись вимог комендантської години та належним чином реагувати на сигнали повітряної тривоги, — сказав Євген Єнін.

15:07 Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що під час переговорів у Львові запропонував президентові України Володимиру Зеленському провести у Туреччині його зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повдомляє російське пропагандистське агентство РИА Новости з посиланням на коментарі Реджепа Тайіпа Ердогана журналістам у літаку після повернення зі Львова

— З паном Зеленським ми обговорили всі аспекти наших двосторонніх відносин. Я ще раз заявив, що наша солідарність та підтримка територіальної цілісності та суверенітету України продовжуватимуться. Так само, як я сказав панові Путіну під час свого візиту до Сочі. Я нагадав Зеленському, що ми можемо провести зустріч між ними, — сказав Реджеп Тайіп Ердоган.

14:51 Співробітники ФСБ були настільки впевнені, що захоплять владу в Києві, що останніми днями перед повномасштабним вторгненням витратили на облаштування житла в українській столиці.

Про це повідомляє The Washington Post.

У повідомлення, які перехопили українські спецслужби, йдеться, що співробітники ФСБ запитували у своїх колег подробиці про житло та інші місця, які вони можуть використовувати як конспіративні квартири, бази для операцій і просто житлові приміщення.

14:36 Велика Британія виділить £15 мільйонів (приблизно $18 мільйонів) на допомогу українцям, які постраждали під час війни.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Ці гроші є частиною гуманітарної допомоги, яку Велика Британія надає для підтримки населення України, Східної Африки та Сирії — загалом £36 мільйонів. Із них £15 мільйонів направлять саме на підтримку українців.

Допомогу зможуть отримати до 200 тисяч українських біженців у Польщі та внутрішніх переселенців в Україні, зокрема діти, люди похилого віку та люди з інвалідністю.

14:20 Керівник британської розвідки Джеремі Флеммінг вважає, що за ці пів року війни Росія не змогла отримати переваги над Україною у кіберпросторі та програє інформаційну війну, але й застерігає, що поки - не всюди у світі.

Про це йдеться у його колонці для The Economist.

Джеремі Флеммінг зазначає, що від початку і Росія, і Україна добре розуміли, що одним з важливих вимірів війни, крім безпосередньо поля бою, є інформаційний - боротьба за вплив і свої наративи.

14:09 У Миколаєві найближчим часом мають провести роботи з перепідключення трьох каналізаційних труб у центрі міста, щоб  після зливи знову не затопило проїжджу частину в районі зупинки «Дормашина».

Про це розповів мер міста Олександр Сєнкевич в інтерв’ю на телеканалі «НІС-ТВ».

Міський голова зазначив, що по-перше необхідно прибирати зелені зони, щоб листя не забивало зливні стоки. По-друге невдовзі мають вирішити проблему зливів, які не справляються з великим потоком води.

— Сьогодні вже на експертизі питання щодо винесення за межі та перепідключення трьох труб каналізаційних мереж, які перетинають наш основний колектор, який йде по вулиці Громадянській з центру міста до річки. Вони звузили діаметр цього колектору і протягом останніх 60 років це заважає тому, щоб вода витікала. Зараз ми відпрацюємо. Сподіваюся, що найближчим часом розпочнуться роботи. Коли ми це зробимо, то буде набагато краще, але в будь якому разі нам треба прибирати зелені зони, — розповів Олександр Сєнкевич.

13:48 За перше півріччя 2022 року в Україні зафіксували майже вдвічі менше розлучень та ще більше шлюбів, ніж минулого року. 

Згідно з даними Мін'юсту, за перші 6 місяців цього року узаконили свої стосунки 103 тисячі 903 українські пари. Минулого року за такий самий період одружилися набагато менше закоханих — 85 тисяч 960 пар. 

Розлучень в Україні також стало менше. Якщо за перше півріччя 2021 року розірвали шлюб 13 тисяч 153 подружжя, то цього року показник майже вдвічі менший — 7 тисяч 632 пари.

13:02 Миколаївські захисники потребують дрон «Mavic 3» для знищення окупантів на Харківському напрямку 

Збір на дрон та планшет для бійців 40-ї окремої артилерійської бригади оголосила миколаївська блогер Вікторія Ганусовська. Загальна сума збору — 133 тисячі гривень. 

— Дрон та планшет нашим бійцям потрібні, щоб нищити орків. До дрону додається спеціальне кріплення для скидання гранат», – зазначає Вікторія Ганусовська.

Реквізити для допомоги нашим бійцям: 

5375 4114 1582 7943 – Ганусовська Вікторія Василівна (Монобанк) 

PayPal - justtorrycooperation@gmail.com. 

Зазначимо, що на сторінці блогера можна знайти звіти про виконання попередніх зборів для миколаївських захисників.

12:33 Російський десантник Павло Філатьєв після поранення у квітні зайнявся написанням мемуарів, які назвав «ZOV».

Велику увагу у книзі приділено боям на миколаївсько-херсонському напрямі, у яких окупант брав безпосередню участь.

Ось декілька цитат із частини мемуарів:

Хтось почав стріляти собі у кінцівки або спеціально підставлятися, щоб отримати 3 мільйони рублів і звалити з цього пекла.

Мертвих українців стали саджати на сидіння, давати їм імена і покурити.

Якась бабуся отруїла наших пиріжками.

Усі навколо становилися все злішими й злішими. Майже у всіх з’явився грибок, у когось сипалися зуби, а шкіра лущилася.

Інколи нам вдавалося піймати хвилю українського радіо, де нас називали орками, це ще більше озлоблювало нас.

Прийшла вказівка по захворюванню не евакуйовувати. Люди почали сильно пити, не зрозуміло де знаходячи спиртне.

12:10 На День Незалежності України окупанти планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі показове «судилище» над полоненими захисниками «Азовсталі», повідомляє ГУР.

Щоб додати вигляд «легітимності» цій акції, окупанти готують спеціально навчених «свідків» та завозять представників кремлівських «ЗМІ».

За одним із можливих сценаріїв, вони можуть завдати по приміщенню точкового ракетного удару. В разі реалізації такого сценарію, окупанти спробують традиційно перекласти провину за скоєний злочин на Україну.

11:45 СБУ викрила спробу ФСБ встановити «жучки» у кулуарах Верховної Ради.

До співпраці чиновника Управління справами Апарату ВР схилив кадровий співробітник ФСБ під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку війни.

За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, у тому числі їх персональний склад, зміст офіційних та неформальних розмов.

11:03 Російська армія збільшила великих десантних кораблів у Чорному морі до двох, — ОК «Південь».

Також нині в складі корабельного угруповання два надводних ракетоносії з 16 ракетами типу «Калібр».

10:33  Російські загарбники втратили дрон із флешкою, на якій було відео їхньої бази на околицях села Першотравневе  у Миколаївській області.

09:43 Генштаб опублікував втрати РФ у війні станом на 19 серпня:

09:16 Вночі, 19 серпня, близько 04:00, місто зазнало обстрілів ракетами типу С-300, повідомляє Миколаївська ОВА.

Три ворожі ракети знову влучили в ЧНУ імені П.Могили, пошкоджено навколишні будинки. Попередньо, одна людина отримала поранення. Також в іншому районі міста пошкоджено підприємство. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

08:37 Фото наслідків повторного удару по ЧНУ імені Петра Могили.

07:50 ЗСУ знищили ще 4 системи С-300, якими росіяни гатили по Миколаєву, повідомили в ОК «Південь». Нашою авіацією нанесено 4 удари по скупченню ворожої живої сили, озброєння та техніки в Баштанському та Бериславському районах.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано понад 200 вогневих завдань.

В тому числі і з руйнуванням ворожих планів полагодити та продовжувати використовувати Каховський міст.

Наразі підтверджені втрати ворога складають:

  • 73 окупанти
  • 3 танки
  • 4 пускові установки та 1 радіолокаційну станцію до ЗРК С-300
  • 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки
  • ще 1 склад боєприпасів.

Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

07:20 Після обстрілу у Миколаєві тимчасово не працюють лінії 101 та 112.

Телефонуйте за міськими номерами:

  • (0512 )30 45 17
  • (0512) 30 45 18
Смотреть полную версию