• Пятница

    20 сентября, 2024

  • 14.3°
    Ясное небо

    Николаев

  • 20 сентября , 2024 сентября

  • Николаев • 14.3° Ясное небо

Татьяна Демченко

Татьяна Демченко

Депутат Николаевского областного совета, глава фракции "Нова держава"

Сільська медицина: ремонтувати, а не зачиняти

На останній сесії районної ради, яка відбулася в кінці лютого  місяця ц.р. стояло питання про закриття  в районі восьми  фельшерсько-акушерських пунктів та амбулаторні лікарні в с.В.Солона.

Районна влада та начальник районного медико-санітарного центру Мачушенко В.В. наполягали на прийняття цього рішення в зв’язку із «медичною реформою» в нашій державі.

Я вдячна депутатам районної ради за те, що не підтримали це  рішення і не поставили жирний хрест на цих ФАПах, які й так ледве «жевріють», часто й густо  без тепла і світла та без фахівців.

Мною було запропоновано керівникам району зустрітися з жителями тих сіл, де закриваються лікарняні заклади та пояснити людям причину закриття і шляхи вирішення проблеми отримання медичної допомоги.

На жаль, за місяць цього не відбулося. Навіть у с.В.Солона де влада вже не  перший раз хоче закрити сільську амбулаторію, так ніхто з районного керівництва і не приїхав на схід громадян. Дуже прикро,що почути людей не було кому…

Звертаюся до керівників району, сільських голів з пропозицією  не закривати ФАПи і сільську амбулаторію, а навпаки - зробити  там ремонти, забезпечити їх світлом, теплом, обладнанням.

А найголовніше – забезпечити їх кадрами  медичних працівників. А на крайній випадок – забезпечити виїзд  по встановленому графіку медичних працівників з інших закладів охорони здоров’я.

Дуже сподіваюся,що це останній раз сесія районної ради розглядає питання про закриття лікарняних закладів. Хочеться ,щоб в районі щось будувалось та відкривалось, а не руйнувалося…