• Суббота

    14 сентября, 2024

  • 26°
    Пасмурно

    Николаев

  • 14 сентября , 2024 сентября

  • Николаев • 26° Пасмурно

Артем Ващиленко

Артем Ващиленко

Керівник ВГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу»

Миколаїв: Відродження Водної Слави

«Миколаїв - місто на хвилі» - яскравий слоган нашої малої батьківщини. Відновлення міста як центру водних видів спорту, відпочинку на воді, сервісів для маломірного флоту зафіксуємо в стратегічних документам прийнятих нашою громадою.

Проте, необхідно докладати максимальних зусиль для його практичного втілення і ця робота вже проводиться.

Початок повномасштабної війни відклав на невизначений час відкриття навігації на річках Інгул, Південний Буг та Бузькому лимані. Понад два роки човнам та яхтам було заборонено виходити на воду, проте вже зараз ситуація докорінно змінюється завдяки зусиллям громади та влади.

Також нещодавно Миколаївською міською радою створена робоча група для вивчення питання функціонування баз стоянок водного транспорту, розпочала свою роботу. До складу групи увійшли представники депутатського корпусу, громадських рад та водної галузі міста. Мета — привести діяльність баз до вимог законодавства, відновити водну інфраструктуру та ліквідувати тіньові схеми використання коштів за зберігання плавзасобів.

Зокрема, вже відбулися перші відвідування спортивних шкіл КДЮСШ «Атлант» та «Олімп» робочою групою, до складу якої увійшли представники місцевих депутатів та водної галузі. Ці зустрічі підтвердили актуальність чіткого розподілу тренерської діяльності та комерційної діяльності з обслуговування і зберігання яхт. Візити наочно показали необхідність оновлення інфраструктури, причальних стінок. Також мають місце застаріли, абсолютно неефективні та непрозорі методи управління.

Актуальність цього питання підкреслюється нарадою з представниками Морської адміністрації України та наказом Миколаївської обласної військової адміністрації щодо порядку виходу суден на воду.

Після першого виїзного засідання на базі у Центральному районі було складено перелік необхідних документів для подальшого функціонування бази, а також даних про стан причальних споруд, їх аварійність, оплату стоянки суден тощо. Наступне засідання робочої групи має вже розглянути подані документи та почати формування пропозиції для виконання вимог чинного законодавства, безпеки виходів на воду плавзасобів, відновлення об'єктів причальної інфраструктури що практично зруйновані за роки недбалого керування та експлуатації.

Впевнений, що саме такими кроками Миколаїв знову стане головним вітрильним містом України!