АМКУ через два роки вирішив оштрафувати «Миколаївмолпром» за маргарин під виглядом масла

Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати «Миколаївмолпром» за маргарин під виглядом солодковершкового масла через два роки після перевірки.

Як повідомили в Антимонопольному комітеті, у 2020 році проведено перевірку діяльності комунального підприємства з організації дитячого харчування у Миколаєві. Тоді було зафіксовано факт використання «масла», що на 58% складалося з немолочних жирів. У той же час на упаковці цього продукту «Миколаївмолпром» назвав свій продукт «масло солодковершкове селянське 72,5%».

— Також органи Держпродспоживслужби зафіксували факт реалізації в одній із торгових мереж України ще одного продукту виробництва ТОВ «Миколаївмолпром» – «сира твердого українського 50% жиру». У складі цього продукту було виявлено стерини – складові рослинного жиру, – йдеться у повідомленні.

Проте, як зазначено на сайті комітету, ТОВ «Миколаївмолпром» оштрафували на 2 мільйони 57 тисяч 956 гривень лише 29 грудня 2022 року.

Також зазначається, що за поширення неправдивої інформації на упаковках «масла» «Миколаївмолпром» вже штрафували у 2016, 2017 та 2019 роках. Фактичний склад продукту не відповідав його найменуванню на упаковці, а також складу, передбаченому чинним законодавством.

Нагадаємо, у лютому 2019 року на Комунальному виробничому підприємстві з організації харчування у навчальних закладах Миколаївської міськради пройшли обшуки через закупівлю неякісних продуктів, за яких було зафіксовано розкрадання бюджетних коштів. Після обшуків у поліції заявили, що постачальником харчування до дитячих садків Миколаєва є фіктивна фірма з Одеси.

У поліції повідомили, що продукт, яким годували дітей у садах Миколаєва, не є вершковим маслом, оскільки частка молочних жирів становила менше ніж 1%.

Після цього в мерії Миколаєва відзвітували, що перевірили масло, закуплене для шкіл та дитсадків у фірми, викритої у фальсифікаті.

Водночас у «Миколаївмолпромі» заперечують слова про постачання «молочки» до навчальних закладів Миколаєва та Херсона.

Дивитись повну версію