Депутати дозволили «Миколаївводоканалу» створити «дочку», яка куплятиме електроенергію

Депутати міської ради дали дозвіл комунальному підприємству «Миколаївводоканал» створити дочірнє підприємство «Енерджі Трейд», яке закуповуватиме електроенергію для потреб водомереж.

Відповідне рішення було затверджене на сесії міськради у четвер, 27 квітня, пишуть «НикВести».

Як повідомлялося, у водоканалі планують, що «Енерджі Трейд» стане основним постачальником електричної енергії для МКП «Миколаївводоканал», та зможе продавати електричну енергію іншим суб’єктам господарювання.

За попередніми підрахунками, це дозволить комунальному підприємству економити близько 4 мільйонів гривень на рік — вже з вирахуванням зарплат і податків. Директор підприємства Борис Дуденко додав, що поки планується мінімальний штат — максимум дві людини.

Він також пояснив, що у водоканал має 90 точок, на які закуповують електроенергію. В кожній з них економія буде різна — від кількох копійок до майже гривні на кВт/год.

Відповідаючи на питання депутатів, Борис Дуденко відзначив, що перехід на такі закупівлі електроенергії не зменшить тариф на воду для миколаївців, однак допоможе уповільнити його ріст.

В результаті 30 депутатів проголосували «за», один був проти, ще четверо — утрималися.

Нагадаємо, раніше директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко заявив, що комунальне підприємство вирішило наслідувати приклад луцьких колег, які вже чотири роки економлять на електроенергії за допомогою «дочки».

Дивитись повну версію