З українських портів вийшли ще три судна з агропродукцією і залізною рудою

З портів Чорноморськ та Південний вийшли три судна з агропродукцією та залізною рудою, а 5 нових суден прямують до портів на завантаження.

Про це повідомив у Facebook віце-премʼєр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами Кубракова, балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA (прапори Ліберії та Палау) експортували понад 127 тисяч тонн украінськоі агропродукціі та залізної руди.

Міністр додав, що у Великій Одесі чекають під завантаження 5 нових суден.

«Балкери OLGA, IDA, DANNY BOY, FORZA DORIA, NEW LEGACY експортують майже 120 тисяч тонн українського збіжжя до країн Африки та Європи», – зазначив він.

Нагадаємо, першим судном, що скористалося коридором для цивільних торговельних суден стало Joseph Schultе. Судно вийшло з Одеси 16 серпня, і вже 18 серпня перетнуло турецьку протоку Босфор.

Як відомо, що 10 серпня Україна відкрила у Чорному морі тимчасові коридори для цивільних торговельних суден. Вказані маршрути в першу чергу використовуватимуться для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний.

Нагадаємо, що 17 липня влада РФ вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, після цього російські війська почали практично щодня обстрілювати портову інфраструктуру в Україні, яку використовували під час «зернової угоди».

Дивитись повну версію