Кім сказав, що поки що в бюджеті немає грошей на безкоштовні дрова для миколаївців

16:10, 30 жовтня, 2023

ОНОВЛЕНО 17:03, 30 жовтня: Уточнено заголовок та текст новини, виправлено неточності щодо можливостей забезпечити миколаївців безкоштовними дровами. 

Миколаївська обласна військова адміністрація готується до закупівель дров, щоб забезпечити домогосподарства, які залишились без опалення через рсоійську агресію, але поки що в бюджете немає відповідних грошей, заявив голова ОВА Віталій Кім. Йдеться, зокрема, про деокуповані населені пункти.

Про це очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів на брифінгу 28 жовтня, пишуть «НикВести».

Нагадаємо, що минулого 2022 року в деяких громадах області безплатно роздавали дрова людям, які вимушено залишилися без світла та опалення.

За словами Віталія Кіма, цьогоріч у бюджеті не вистачає коштів на закупівлю дров для населення.

— На жаль, цього року немає субвенції на придбання дров. Ми передбачили 6,5 тисяч кубів лісу нашими лісгоспами, щоб ціна була нижчою за ринкову, усе зарезервували, усе підписали та домовилися, але грошей зараз на закупівлю немає, — сказав він.

Нагадаємо, раніше очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що Миколаївська область на 86% готова до майбутнього опалювального сезону, який мав розпочатися у жовтні.

Як відомо, у Миколаєві ТЕЦ знову розрила вулицю Маріупольську для заміни 300 метрів труби — роботи обіцяють завершити до початку опалювального сезону. 

Нагадаємо, що за словами мера міста Олександра Сєнкевича, попередній опалювальний сезон був непростий, але з усіма аварійними ситуаціями вдалось впоратись.

Раніше повідомлялося, що для налагодження водопостачання й опалення в Миколаєві в Україну доставлено 11 тонн обладнання від Данії.

Нагадаємо, що на сьогодні борг мешканців Миколаєва за теплопостачання перед ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» сягає 234 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що «Миколаївоблтеплоенерго» підписало акти готовності до опалювального сезону лише 19 багатоквартирним будинкам. Всього на обслуговуванні у підприємства 1247 будинків.

Раніше повідомлялося, що станом на жовтень цього року «Миколаївоблтеплоенерго» для погашення заборгованості між затвердженим та економічно обґрунтованим тарифом необхідно буде 455 мільйонів гривень. 

Також голова «Енергоатому» Петро Котін розповів, що наразі компанія докладає зусилля, аби під час опалювального сезону забезпечити роботу всіх дев’яти енергоблоків атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, у липні цього року «Укренерго» разом із Міністерство енергетики та Міністерство фінансів підписали зі Світовим банком дві угоди про виділення компанії грантової допомоги обсягом 240 мільйонів для підвищення надійності енергосистеми.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення для забезпечення незмінності тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні. 

Раніше повідомлялося, що в Україні найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону у прикордонних з Росією областях, а також на прифронтових територіях. У Миколаєві ж ситуація більш-менш стабільна.

До того ж, Організація Об'єднаних Націй розпочала ініціативу зі збору 268 мільйонів доларів для підтримки України під час опалювального сезону.

16:10, 30 жовтня, 2023
View full version