На Миколаївщині почали видавати безкоштовні дрова

13:39, 05 листопада, 2022

В деяких громадах Миколаївської області вже почали видавати безкоштовні дрова.

Про це повідомив голова ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону.

— На зараз ми закупили та отримали першу партію. Розосередили їх по громадах, які постраждали внаслідок агресії РФ. Голови РДА та громад збирають дані та починають роздавати дрова людям, які не мають світла та опалення. Тобто процес вже пішов. Ми не зупиняємося, додатково закуповуємо, є запити від військових, — відзначив він.

Віталій Кім додав, що дрова видаватимуть по мірі надходження партій в область.

Як повідомили у Мінреінтеграції, цього тижня паливну деревину безоплатно доставили жителям населених пунктів Шевченківської та Галицинівської громад. Поступово дрова отримають і всі інші громади, що межують з районами проведення бойових дій.

Дізнатися алгоритм отримання безоплатних дров у Миколаївській області можна за такими номерами:

  • Баштанський район: (098) 738-83-18 (графік роботи з 08:00 до 20:00);
  • Вознесенський район: (066) 779-46-18 (з 08:00 до 20:00);
  • Миколаївський район: (068) 535-91-19, (051) 532-19-67 (з 08:00 до 18:00).

Перелік громад, жителі яких отримають паливну деревину, дивіться за посиланням.

Як повідомлялося, уряд допоміг Миколаївській області з вирішенням питання забезпечення регіону дровами. Обласна влада закуповує дрова у західних та північних регіонах України.

Раніше повідомлялося, що на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, зокрема і в Миколаївській області, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім’я мала можливість зігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду. Відповідну ініціативу Мінреінтеграції у вівторок, 27 вересня, підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Нагадаємо, перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков порадив миколаївцям знайти на зимовий період житло за межами міста. Це пов'язано з тим, що у цей час через бойові дії Миколаїв може залишитись без теплопостачання, водопостачання або електроенергії.

13:39, 05 листопада, 2022
View full version