• неділя

    8 вересня, 2024

  • 16.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.8° Ясне небо

Миколаївцям радять на зимовий період знайти житло за межами міста: «Може бути відсутнє тепло, вода або світло»

Заступник міського голови Миколаєва Віталій Луков порадив миколаївцям знайти на зимовий період житло за межами міста.

Це пов'язано з тим, що у цей час Миколаїв може залишитись без теплопостачання, водопостачання або електроенергії, розповів віцемер в інтерв'ю телеканалу «МАРТ».

— Як мінімум, миколаївець повинен мати другий варіант проживання. Ми повинні бути чесними і попереджати людей. Може бути відсутнє тепло. Без тепла в холодну пору року можна нехай тиждень прожити в холодній квартирі, далі – людина просто фізично не зможе цього робити. Може таке статись, що певний час не буде електричної енергії. Може таке статись, що не буде певний час води. Якщо не дай Боже щось, миколаївець має знати де він зможе перезимувати. Кожен повинен мати варіант: у знайомих, друзів або знати шляхи евакуації, – каже Віталій Луков.

Він також застеріг містян не користуватися взимку електрообігрівальними прилади, оскільки «це може призвести до іншої катастрофи» — спричинити велику аварію електросистеми.

— Говорити про те, щоб запасатися грілками, генераторами, нагрівачами – ми можемо «посадити» нашу електричну систему, якщо усі увімкнуть електрообігрівальні прилади. Це може призвести до іншої катастрофи, тому що не витримають мережі, – додав віцемер.

Нагадаємо, процес підготовки до опалювального сезону в Миколаєві знаходиться на контролі Офісу Президента та Мінрегіону.

Як повідомлялося, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що опалювальний сезон в Миколаєві має пройти за планом, хоч і буде найскладнішим за всі роки.

Голова ОВА Віталій Кім також впевнений, що прийдешній опалювальний сезон для Миколаївської області буде важким. Зокрема, через можливі пориви труб у Миколаєві, який вимушений  користуватися солоною водою з Дніпро-Бузького лиману.

Раніше міський голова повідомляв, що в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися.

Також  міська влада Миколаєва розглядала розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частину будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

Нагадаємо, що вранці  26 липня російська ракета влучила в одну з котелень Миколаєва. Директор комунального підприємства » Микола Логвінов повідомляв, що її полагодять до старту опалювального сезону.

Віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції  Ірина Верещук розповіла про процес можливої часткової евакуації з Миколаївської, Харківської та Запорізької областей.

Читайте також: