Українські порти на Дунаї подвоїли обробку вантажів за останні 10 місяців

Українські порти на Дунаї за 2023 рік збільшили обробку вантажів у 2,2 рази до 27,6 мільйонів тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомив  голова ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) Юрій Литвин, передає «Укрінформ».

Зазначається, що порти Дунайського кластера (Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ) у січні-жовтні 2023 року збільшили обробку вантажів з 12,6 мільйонів тонн до 27,6 мільйонів тонн.

«Порівняно з січнем-жовтнем 2021 року, коли у дунайських портах було оброблено лише 4,4 мільйона тонн, вантажообіг збільшився в 6,3 рази», — йдеться в повідомленні. 

За словами Юрія Литвина, з 40,2 мільйонів тонн вантажів за січень-жовтень цього і минулого років: 18,3 мільйонів тонн припало на зернові вантажі, 3,6 мільйона тонн — на руду, 3,2 мільйона тонн — на олію, 2,6 мільйона тонн — на нафтопродукти та 12,4 мільйонів тонн — на інші вантажі.

​​Кількість оброблених суден у дунайських портах за 10 місяців цього року збільшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року на 54,3% — до 12 тисяч. 

Нагадаємо, у Миколаєві планують реконструювати акваторію морського порту та облаштувати там якірні стоянки. Для цього 6 грудня проведуть громадські онлайн-слухання.

Дивитись повну версію