США внесуть $25 млн до Фонду підтримки енергетики України

18:31, 28 листопада, 2023

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) зробить перший внесок до Фонду підтримки енергетики України у розмірі 25 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що це перший внесок уряду США до фонду, створеного за ініціативою міністра енергетики України Германа Галущенка і єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Загальна сума зобов’язань щодо внесків партнерів до Фонду підтримки енергетики сягнула понад 329 мільйонів євро. З них на рахунок уже перераховано близько 192 мільйонів євро від 15 спонсорів державного та приватного секторів з різних держав. Решта суми — анонсовані та формалізовані внески, які очікуються на рахунку фонду найближчим часом.

З початку 2023 року в межах Фонду підтримки енергетики укладено 132 угоди про закупівлю енергетичного обладнання, палива та матеріалів на загальну суму в майже 100 мільйонів євро.

Нагадаємо, що Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон анонсувала грантовий внесок Єврокомісії до Фонду підтримки енергетики України розміром понад 50 мільйонів євро.

Раніше повідомлялось, що Україна замовила 100 високовольтних трансформаторів на випадок зимових обстрілів.

18:31, 28 листопада, 2023
View full version