Російським кораблем «Адмірал Макаров» командує колишній український військовий — йому повідомили про підозру у держзраді

15:36, 14 червня, 2022

Російським кораблем «Адмірал Макаров», який б'є крилатими ракетами територією України, командує колишній український офіцер із Вінниці. Держбюро розслідувань повідомило його про підозру в держзраді.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними відомства, чоловік є колишнім капітаном 2 рангу військової частини, що дислокувалася до АР Крим.

У 2014 році він змінив присязі і залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислокуватися до Миколаївської області.

Вінничанин присягнув збройним силам РФ і продовжив службу у російському чорноморському флоті.

Вказано, що дезертир повернувся до України у 2022 році з окупантами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Наразі слідчі ГБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишню українську військову підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, заступника гендиректора Херсонської обласної дитячої лікарні підозрюють у держзраді. За інформацією правоохоронців, він передавав ворогові дані щодо співробітників поліції Херсонщини.

15:36, 14 червня, 2022
View full version