Росія веде війну против цивільних, — у Чехії зреагували на обстріли Миколаєва

В останні тижні російське командування прибігло к терористичним практикам проти мирного населення,  що відобразилося у сьогоднішньому ракетному обстрілі Миколаєва, а також вчoрашньому Вінниці.

Про це в розмові с чеськими журналістами розповів військовий аналітик Їржі Воячек.

Він підкреслює, що загарбники зовсім не рахуються с втратами серед цивільного населення і б'ють по Миколаєву та Вінниці зранку, коли на вулицях багато людей.

— Вони справді виправдовують це тим, що завжди цілять у військові цілі, але, враховуючи людські втрати, не можна припустити, що росіяни будуть цілитися краще, ніж раніше, — нагадав Їржі Воячек.

 
Аналітик додав, що росіяни вимушені перекидати на південь нові підзрозділи в очікуванні української армії.

— У нашій професійній спільноті вирішуються два можливі сценарії подальшого розвитку подій у цій частині України. Або це обманний маневр для росіян, щоб спробувати перекинути на цю частину України якісь додаткові підрозділи, які мали б захищати Херсонську область, щоб трохи розвантажити схід України. З іншого боку, правда, якщо кудись українці можуть наступати, то це саме Херсонщина, тому що тут вони кілька разів досягли успіху в боях за останні тижні і практично вийшли на межі міста Херсона, — пояснив мілітарний експерт.

Як згадувалося, радник глави Офісу Президента Олексій Арестович висловив думку, що, судячи з того, як працюють Збройні Сили України на херсонському напрямку, найближчим часом там розпочнеться масштабний контрнаступ з метою звільнення Херсона від російських окупантів.

Дивитись повну версію