Пересуватися Антонівським мостом неможливо, — Херсонська ОВА

Херсонська обладміністрація підтвердила, що Антонівський міст уцілів після удару ЗСУ, однак пересуватися ним неможливо. 

Як повідомлялося, у портах «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний» відновлена робота у зв’язку з підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна.

виконувач обов'язків голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій в Telegram.

— Міст не зруйновано, але через завдані руйнування ним пересуватися неможливо. Цим самим ЗСУ зруйнували логістичні й транспортні шляхи окупантів, — зазначив Дмитро Бутрій.

Він запевнив, що після перемоги України транспортне сполучення мостом відновлять, а також закликав окупантів покинути Херсон, адже «скоро такої можливості не буде». 

Додамо, що російські пропагандисти визнають, що військова техніка окупантів таки не може проїжджати Антонівським мостом.

На під’їзді до мосту вже утворився затор із військових вантажівок та цивільних авто, розповідає «журналіст» телеканалу міноборони РФ «Звезда».

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Потім ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

В ніч на 27 липня ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту. Наразі окупанти перекрили там рух.

Дивитись повну версію