Окупанти відійшли з деяких позицій в Херсонській області, — Генштаб

В Херсонській області окупанти відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

— У зв’язку з великими втратами у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових, — повідомили у Генштабі.

Крім того, в результаті успішного контрнаступу українських військ на Харківському напрямку російські війська гарячково покидають свої позиції та тікають з награбованим вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації.

Зокрема, стало відомо, що близько 150 військовослужбовців збройних сил Російської Федерації виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області на двох автобусах, одній вантажівці та на 19 викрадених легкових автомобілях.

Така ж ситуація спостерігається і в місті Сватове Луганської області. Окупанти похапцем залишили населений пункт на 4 вантажних автомобілях «Камаз», 20 броньованих машинах «Тигр» та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів.

Як повідомлялося, за ніч українська авіація та ракетно-артилерійськими підрозділи виконали понад 130 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та бойової техніки ворога, наведеному мосту та складу боєприпасів в Новій Каховці.

Дивитись повну версію