СБУ затримала на Харківщині депутата, який працював на окупантів

Служба безпеки затримала депутата Куп’янської райради, який під час окупації одним із перших почав працювати на росіян і забезпечував їх продовольством.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника серед посадовців. Ним виявився депутат Куп’янської районної ради, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами і організував їм оптові поставки харчової продукції з власного підприємства.

Перебуваючи на посаді генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, він «перелаштував» його роботу на користь країни-агресора після захоплення частини регіону.

Для цього посадовець здійснив «перереєстрацію» акціонерного товариства у так званій «налоговой службе» окупаційної адміністрації. Потім відкрив рахунки в одному з російських банків та перевів усі розрахункові операції компанії в рублі.

Таким чином він забезпечив регулярне постачання промислових обсягів молочної продукції для потреб загарбників на тимчасово окупованій території сходу України.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали депутата у Куп’янську.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше СБУ затримала колаборантку, яка очолювала окупаційну «роспочту» на Харківщині.

Нагадаємо, що начальник КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександр Сагайдак виявився агентом Кремля. Він «здавав» росіянам дані військовослужбовців та силовиків. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич прокоментував сьогоднішнє затримання директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака у підозрі в державній зраді. За словами мера, він особисто хотів бути присутнім під час затримання, щоб «подивитися цьому покидьку в очі».

Дивитись повну версію