Microsoft: росія посилить кібератаки на Україну та її партнерів, аби підірвати їхню підтримку

11:06, 04 грудня, 2022

Через невдачі на фронті росія посилить свої кіберзусилля для тиску на джерела військової, а також політичної підтримки України. Так рф хоче підірвати підтримку країни з боку США, ЄС і НАТО, та похитнути впевненість і рішучість українців.

Про це написав у своєму блозі генеральний менеджер центру аналізу цифрових загроз Microsoft Клінт Воттс 3 грудня.

Він каже, що заразом з ударами по об’єктах української критичної інфраструктури росія здійснювала кібератаки проти енергокомпаній, підприємств у сфері водопостачання тощо.

Крім того, росіяни поширили деструктивну кіберактивність й за межі України до Польщі — критично важливого логістичного центру. Ймовірно, вони намагалися перешкодити постачанню зброї та боєприпасів на фронт.

— Ми вважаємо, що ці останні тенденції свідчать про те, що світ повинен бути готовий до кількох напрямків потенційної російської атаки в цифровій сфері протягом цієї зими, — йдеться у дописі.

За словами Воттса, рф прагне спровокувати незгоду серед населення через високі ціни на енергоносії та інфляцію в Європі. Наразі ці зусилля мали обмежений вплив, але вони є сигналом того, що ця тактика може бути розширена протягом зими.

— Росія намагатиметься використати тріщини в підтримці України, щоб підірвати коаліції, необхідні для стійкості країни, сподіваючись зашкодити гуманітарній та військовій допомоз, — пише Клінт Воттс.

Водночас у компанії зазначають, що маючи більше інформації, медіаграмотна громадськість може діяти усвідомлено та розважливо, щоб протистояти загрозі з боку росіян. 

Раніше повідомлялося, що Держспецзв’язку фіксує подальше зростання кількості кіберінцидентів та кібератак на державні інформаційні ресурси та обʼєкти критичної інформаційної інфраструктури від початку війни.

11:06, 04 грудня, 2022
View full version