У новорічну ніч на Миколаївщині швидка застрягла у багнюці й не змогла дістатись до породіллі: Пологи приймали по телефону

Медсестра сільської лікарні у Бузькому Новоодеського району прийняла пологи у жінки в новорічну ніч під дистанційним керуванням акушера жіночої консультації, яка не змогла дістатись до породіллі через те, що швидка застрягла у багнюці.

Неймовірну історію народження дитини у новорічну ніч розповів керівник миколаївського облздраву Максим Безносенко.

— Хочу поділитися відчуттям причетності до Новорічного дива. Тому, що попри всі обставини і перешкоди, в Новорічну ніч до нашого світу прийшло нове дитя. У жінки, яка мешкає у селі Бузьке Новоодеського району, на 37 тиждні вагітності (це норма) почалися пологи. Як це і має бути, зателефонували до швидкої і чергова бригада вирушила на виклик. Дорога була такою, що швидка застряла у багнюці і знадобилася допомога ДСНС щоб машину зрушити з місця. Тим часом колеги, якими не втомлююся пишатися, зорієнтувалися та розпочали злагоджено скеровувати дії роділлі. Акушер жіночої консультації Новоодеської ЦРЛ Любенко Тетяна дистанційно за допомогою інтернет зв’язку та поряд із жінкою, що народжувала - медична сестра Бузької лікарні Лілія Сухорська зробили все, щоб в наш світ пройшла нова Україночка. І о 23:30 народилася здорова дівчинка вагою 3850, 55 см. Рано вранці вже породілля з дитиною доставлені до пологового будинку номер 1. Обидві почуваються добре. З Новим роком! Разом ми непереможні, - написав Максим Безносенко.

Нагадаємо, у новорічному привітанні президент Володимир Зеленський згадав Миколаївщину: «Незламний Миколаїв. Героїчно витримує всі удари. Місто на хвилі, яке долає всі шторми».

Дивитись повну версію