Нардепа з Миколаєва від ОПЗЖ Волошина підозрюють у держзраді

Народному депутату України від забороненої партії ОПЗЖ та уродженцю Миколаєва Олегу Волошину повідомлено про підозру у держзраді.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Зазначається, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи РФ та вів підривну діяльність проти України.

— Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо. На думку експертів, всі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва російської федерації відносно Української держави. Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, — йдеться в повідомленні ДБР.

Крім того, депутату повідомлено про підозру у нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року. Тривають слідчі дії, зокрема проводяться 7 обшуків за місцями проживання осіб, пов’язаних з депутатом.

Нагадаємо, що співробітники спецслужби повідомили про підозру колишньому офіцеру Військово-морських сил Збройних сил України, який зрадив військовій присязі на вірність українському народові та перейшов на бік ворога.

Дивитись повну версію