В Миколаєві в порівнянні з минулим роком вдвічі зросла кількість ДТП за участю дітей

15:01, 22 жовтня, 2023

У порівнянні з минулим роком, кількість випадків ДТП з участю дітей в Миколаєві зросла вдвічі.

Про це повідомив головний лікар Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Пліткін в ефірі телеканалу «МАРТ». 

За його словами, у 2022 році було зафіксовано 56 випадків звернень про ДТП з участю дітей, а в поточному році ця кількість вже досягла 109 випадків, що є практично вдвічі більше.

— Найбільше занепокоєння у нас (лікарів — ред.) викликають дорожньо-транспортні пригоди в які потрапляють діти. У нас у 2022 році було 56 випадків звернень ДТП, а в цьому році у нас уже зафіксовано 109 випадків. Тобто в практично у два рази збільшилась кількість випадків, коли діти через ДТП потрапляють до лікарні. Наприклад, їхала дитина на велосипеді та зіткнулась з машиною, чи переїжджаючи через дорогу на велосипеді дитина потрапила під машину. Бувають випадки коли деякі діти потрапляли в лікарню після 12 години ночі. Виникає питання, що дитина робить на вулиці після 10 години вечора, де батьки?, — сказав Олександр Пліткін.

Як відомо, що за 9 місяців поточного року патрульна поліція Миколаївської області зареєструвала 2224 ДТП, з яких 35% аварій з загиблими або травмованими.

Нагадаємо, 10 серпня, в Миколаєві водій Volkswagen, рухаючись на великій швидкості по вулиці Велика Морська на смузі, відведеній для руху громадського транспорту, врізався в «Таврію». В середині легкового авто були двоє дітей — хлопчик та дівчинка близько 7 та 4 років. Остання в момент зіткнення вилетіла з машини на дорогу під ноги пішоходам

Варто зазначити, що в липні 2022 року голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що відбиратиме автомобілі у військових, які порушують правила дорожнього руху.

Також нещодавно, 1 вересня, у центрі Миколаєва, на перетині вулиць Пушкінської та Нікольської, Jeep Compass збив жінку, яка переходила вулицю пішохідним переходом.

Нагадаємо, що 5 вересня, о 21:30 на автодорозі Т-15-06 неподалік Первомайська сталось ДТП. Внаслідок аварії загинули водій автомобіля та пасажир. Водій легкового автомобіля Opel Vectra не впорався з керуванням та допустив з'їзд в кювет з подальшим перекиданням.

15:01, 22 жовтня, 2023
View full version