У міськлікарні Миколаєва №5 – нове обладнання для реанімації

Народний депутат України Олександр Гайду передав сучасні інфузійні насоси Миколаївській міській лікарні №5. Апарати вже встановлені у реанімаційному відділенні.

Про це у коментарі НикВести розповіла головлікар лікарні №5 Олена Терентьєва.

За її словами, такий апарат дозволяє медпрацівникам задати та скоригувати необхідну дозу препарату, після чого інфузомат автоматично точно вводить пацієнтові ліки.

А апарат також мобільний у використанні. Зокрема, при необхідності інфузомат дозволяє робити маніпуляції в будь-якому відділенні медустанови, а отже, може рятувати життя більшій кількості пацієнтів.

З'явився такий апарат завдяки команді народного депутата Олександра Гайду, котрий регулярно допомагає медустанові, залучаючи кошти з держбюджету, а також надаючи гуманітарну допомогу.

Так, минулого року лікарня отримала сучасні апарати ШВЛ та УЗД. Також на службі у медиків та пацієнтів – новий рентген – апарат.

— Зараз після масованих обстрілів для лікарні актуальним є вирішення питання з вибитими вікнами, які спочатку забили плівкою, — розповіла Олена Терентьєва. — Але це тимчасовий захід. А повноцінна вартість заміни сягає близько 10 мільйонів гривень. Оскільки обстріли продовжуються і витрачати такі гроші поки не варто, ми вирішили попросити допомоги та забити вікна деревно-стружковими плитами».

І ці роботи із заміни вікон плитами вже активно ведуться.

— Наші медики – справжні герої цієї війни: вони не поїхали з Миколаєва, а допомагають мешканцям. Тому наше завдання – підтримувати їх, допомагати, реагувати на прохання. Тільки так зможемо перемогти, – наголосив Олександр Гайду.

Нагадаємо, що Миколаївська міська лікарня №3 отримала сучасні інфузійні насоси для лікування пацієнтів прифронтового міста.

Дивитись повну версію