Нардеп Гайду вимагає перевірок Держпродспоживребслужби в регіонах: «Догани і ротації замість звільнень неприпустимі»

Голова комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду наголосив на необхідності ревізії Держпродспоживребслужби в областях.

Його заклик до кадрових змін міститься на сайті ВРУ.

За його словами, причина рішення - постійні скарги від аграріїв та споживачів на неефективну роботу служби. Так, нещодавно до комітету надійшли скарги щодо роботи продуктових ярмарків у Києві, де зберігали та продавали м’ясну продукцію у неналежних санітарних умовах. Цю торгівлю у тому числі санкціонує ДПСС. Окрім цього, є випадки підозр у хабарництві та перевищення службових повноважень.

— Чи є покарання щодо службових осіб ДПСС? Так, банальні догани та ротації замість звільнень з відповідними записами у трудовій книжці. Це неприпустимо! Тому вимагаємо від керівництва ДПСС провести перевірки роботи служби у регіональних підрозділах та вжити відповідних кадрових рішень,  — підкреслив Олександр Гайду.

Також депутати звернулися до Кабміну з пропозицією визначити координацію Держпродспоживслужби через Мінгарополітики, що дозволить сприяти роботі аграріїв, а не створювати перепони.

— Сподіваємося, цього разу в Держпродспоживслужбі та Уряді голос аграріїв справді почують, — підсумував Олександр Гайду.

До цього нардеп розповідав, над якими напрямами підтримки українських аграріїв працює комітет.

Дивитись повну версію