Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини, — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у зверненні в середу, 7 вересня, розповів про «хороші новини» з Харківської області, але уточнив, що називати звільнені населені пункти поки не можна.

Про це передає НВ

— Напевно, всі ви вже бачили повідомлення про активність українських оборонців. І, гадаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів, — заявив він.

Глава держави зазначив, що поки не час озвучувати назви населених пунктів, куди повертається український прапор. Він подякував 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді та 80-й десантно-штурмовій бригаді за хоробрість і героїзм при виконанні бойових завдань.

Також Зеленський подякував 406-й окремій артилерійській бригаді, яка завдала «надзвичайно успішних» ударів по районах зосередження російських окупантів на півдні, і 60-й окремій піхотній бригаді, яка послідовно просувається вперед.

Напередодні в Мережі з'явилися непідтверджені дані про те, що ЗСУ здійснили потужну атаку в районі Балаклії в Ізюмському районі Харківської області.

6 вересня Угруповання Об'єднаних сил ЗСУ України оприлюднило відео, на якому, як підтверджують українські військові, зафіксовано ураження складу окупантів у Балаклії, установки С-300, а також САУ противника. 7 вересня в Telegram-каналі Стратегічного командування ЗСУ оприлюднили відео падіння російського літака Су-25 у районі Балаклії (біля села Волохів Яр), який вдалося збити українським військовим.


Дивитись повну версію