Кількість поривів водомереж в Миколаєві збільшилася у 15 разів, — Сєнкевич

Через солону технічну воду, якою заповнені системи водопостачання та водовідведення в Миколаєві, кількість поривів труб у місті збільшилася в 15 разів.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич під час сесії у четвер 8 вересня, пишуть «НикВести».

Він також додав, що кількість поривів труб у багатоквартирних будинках збільшилася аж у 20 разів. Міські комунікації ремонтують робітники «Миколаївводоканалу», а внутрішньобудинковими займаються управляючі компанії та ОСББ. Тобто ремонт труб в будинках лягає на плечі їхніх співвласників.

— Солона вода в трубах постійно їх рве. Хто буває в місті може побачити, що Миколаїв весь тече. У нас рекордна кількість поривів. Вона збільшилася у 15 разів. В 20 разів збільшилася кількість поривів внутрішньобудинкових мереж, якими займаються управляючі компанії та ОСББ, — додав Олександр Сєнкевич.

Наприклад, сьогодні у комунальному підприємстві «Миколаївводоканал» повідомили, що поблизу одного з мікрорайонів Центрального району, вже кілька тижнів на мережі, через кожні 100-200 метрів, стаються витоки.

«Так, труби вже старі, які ще швидше руйнуються від  нинішньої води. Тільки-но й встигай ремонтувати.. На одній ділянці достатньо було зварювальних робіт, на іншій встановлювали кілька метрів нової труби. Сьогодні бригада МКП «Миколаївводоканал» знову зробила розриття, вже відкачала воду та до вечора повинні  усунути аварію», — йдеться в повідомленні.

Генеральний директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко, в свою чергу, пообіцяв, що незабаром труби на ділянці замінять

— Знаємо, що місцеві жителі дуже обурені, але найближчим часом там буде здійснюватися заміна старих труб на нові. Тож перепрошуємо у водіїв за незручності.  Як тільки-но ми все зробимо, підрядної організацією буде відновлено і дорожнє покриття, — сказав Борис Дуденко.

Нагадаємо, вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше. Про це свідчать результати відповідної експертизи води, яку «НикВести» замовили у Миколаївської державної лабораторії Держпродспоживслужби

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Дивитись повну версію