Окупанти націлилися на Карачунську дамбу, щоб пошкодити українські понтонні мости, — ISW

Російські сили, ймовірно, завдали удару по українській гідротехнічній інфраструктурі на Криворіжжі 14 вересня, щоб перешкодити українським операціям на річці Інгулець.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

— Російські джерела визначили як мету Карачунську дамбу, розташовану вздовж річки Інгулець на західній околиці Кривого Рогу, – йдеться у звіті.

На кадрах наслідків удару видно, що рівень води в річці Інгулець, що протікає на південь від Кривого Рогу і є важливим географічним об'єктом контрнаступу українських військ вздовж херсонсько-миколаївського кордону, піднявся на 2,5 м.

Російські сили, можливо, націлилися на греблю, щоб пошкодити українські понтонні мости нижче за течією – особливо на тлі нещодавніх повідомлень про те, що українські війська намагаються розширити свій плацдарм через річку Інгулець у районі села Давидів Брід у межах херсонського контрнаступу.

Нагадаємо, керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул закликає евакуюватися мешканців низки вулиць у Інгулецькому та Центрально-Міському районі міста. Він побоюється, що унаслідок ракетних обстрілів греблі річка Інгулець може вийти з берегів.

Дивитись повну версію