Миколаївець та одесит налагодили схему з нелегальної міграції військовозобов’язаних за кордон: брали за послуги $4 тис.

Жителі Миколаївської та Одеської області налагодили схему нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов’язаних чоловіків. Необхідні документи вони виготовляли за 4000 доларів США.

Про це повідомляє Офі Генерального прокурора України.

Одного з учасників схеми – мешканця Одещини правоохоронці затримали у м. Чорноморськ під час отримання другої частини коштів – 3500 доларів США та передачі «замовнику» документів, які давали підстави перетнути кордон.

Ще одну аналогічну схему правоохоронці викрили у Львівській області.  Член львівської громадської організації разом зі спільником розробили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Республіки Польща як волонтерів. За 10 000 доларів США вони організували виготовлення документів, які надають право перевозити гуманітарні вантажі. Також вони забезпечували включення до електронної бази даних «Шлях». 

Правоохоронці затримали мешканця Лвівщини після одержання останньої частини обумовленої суми – 5000 доларів США.

Трьом особам повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення через державний кордон України, за попередньою змовою, групою осіб (частина 3 статті 332 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими Нацполіції, оперативний супровід – СБУ. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Дивитись повну версію