Данія допомагає Миколаєву підготуватися до опалювального сезону: Три мобільні котельні і фанерні панелі для перекриття вікон

19:50, 07 жовтня, 2022

Миколаїв підходить до початку холодної пори року з контактами датського міністерства розвитку в галузі співпраці з іншими країнами або містами.

Про це мер Олександр Сєнкевич розповів виданню Le Monde.

Зокрема, місто отримало від Данії три мобільні котельні.

— Ми тимчасово можемо їх використовувати, поки свої полагодимо, — пояснив міський голова.

За тим же планом підготовки Миколаєва до зими міністерство Данії зобов’язалося надіслати фанерні панелі, щоб закрити вікна, розбиті вибухами.

— Все працює. Єдине, що може статися, це бомбардування, які знищать нашу інфраструктуру, — попередив Олександр Сєнкевич.

Представник миколаївської міської влади додав у коментарі для французьких журналістів, що навіть якщо російські обстріли пошкодять котельні, «люди все одно зможуть користуватися своїми електрообігрівачами».

— Ми не хвилюємося, тому що половина населення виїхала з Миколаєва, тому електромережа не перевантажена, — запевнив він.

Вчора миколаївський мер розповідав, що опалювальний сезон у цьому році стане найскладнішим в історії Миколаєва, тому готуватися до нього потрібно і на індивідуальному рівні.

19:50, 07 жовтня, 2022
View full version