Угорщина та Сербія прокладуть трубу для прокачки російської нафти

Угорщина та Сербія домовилися побудувати трубопровід для поставок російської нафти в Сербію, оскільки санкції Європейського Союзу обмежують поставки через Хорватію, оголосив уряд Угорщини.

Про це написала Al Jazeera.

Зараз Сербія отримує нафту з Росії по нафтопроводу JANAF через Хорватію. Але минулого тижня ЄС встановив ліміт ціни на нафту для морських поставок російської нафти до третіх країн у рамках санкцій.

— Новий нафтопровід дозволить постачати в Сербію дешевшу нафту марки Urals, з’єднавшись із нафтопроводом «Дружба», — написав у понеділок речник уряду Угорщини Золтан Ковач.

За його словами, постачання нафти в Сербію відбувалося в основному через трубопровід через Хорватію, «але це навряд чи буде можливим у майбутньому через санкції, які були прийняті».

Угорщина критикувала санкції ЄС проти Росії. Прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що санкції «провалилися, оскільки уряди в Європі руйнуються, «як кісточки доміно». У червні Угорщина затримала фіналізацію пакету санкцій ЄС проти Росії, заперечуючи проти санкцій щодо патріарха Кирила.

Перед цим Угорщина заявила, що ЄС не повинен розглядати нові санкції проти Росії.

Дивитись повну версію