МЗС Британії попередило Кремль про серйозні наслідки у разі застосування ядерної зброї

Глава МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі попередив Кремль про серйозні наслідки у разі застосування ядерної зброї проти України. Він наголосив, що такий крок російського диктатора Володимира Путіна змінить характер війни.

Про це передає НВ з посиланням на Reuters.

— Жодна інша країна не говорить про використання ядерної зброї. Жодна країна не погрожує Росії чи президенту Путіну, - сказав Клеверлі.

Клеверлі назвав заяву Кремля про те, що Україна нібито планувала підірвати «брудну бомбу» абсурдною. Він також наголосив, що риторика Путіна про ядерну зброю була безвідповідальною.

— Йому треба ясно дати зрозуміти, що для Великобританії та наших союзників будь-яке застосування ядерної зброї взагалі змінить характер конфлікту. Це матиме серйозні наслідки для Росії, - сказав він.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін вкотре погрожував західним країнам застосуванням ядерної зброї, сказавши, що "це не блеф".

В українській розвідці заявляли, що вважають загрозу застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України дуже високою.

Водночас на думку глави ГУР Кирила Буданова, найближчим часом Росія не завдасть ядерного удару.

У США заявили, що у разі застосування РФ проти України ядерної зброї відповідь Вашингтона та союзників буде рішучою. При цьому президент США Джо Байден не вірить у те, що Путін застосує тактичну ядерну зброю.

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Захід дасть потужну військову відповідь Росії у разі застосування ядерної зброї.

 
 
 
 
Дивитись повну версію