Миколаївщина отримала більше 1700 ноутбуків для освітян за підтримки депутатів від «Слуги Народу»

В Миколаївській області для забезпечення стабільного навчання депутати облради від партії «Слуга Народу», у співпраці з керівництвом Миколаївської ОВА, сприяли передачі ноутбуків Chromebook до кожної громади області. 

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної партійної організації «Слуга Народу». 

Усього завдяки зусиллям очільника області Віталія Кіма та Міністерства освіти і науки України регіон отримав від компанії Google та Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури більше 1700 таких гаджетів. 

Депутат Миколаївської облради від «Слуги Народу» Антон Табунщик зазначив, що в Міністерстві освіти і науки України прагнуть забезпечити безперебійність освітнього процесу завдяки підтримці організації дистанційного навчання, адже через війну значна частка учасників освітнього процесу наразі перебувають за кордоном або є внутрішньо переміщеними особами. 

Значна кількість ВПО і в Березанській та Коблівській громадах. Про це розповів депутат облради від партії «Слуга народу» Володимир Погадаєв. 

- До Березанської та Коблівської громад області з початком повномасштабного вторгнення приїхали майже 7 тисяч внутрішньо переміщених осіб з небезпечних територій і нашої, і сусідньої Херсонської області. Серед них – більше тисячі дітей, у яких зараз триває навчальний рік. Наше з колегами завдання – забезпечити їх якісною освітою, для чого ми і залучили таку технічну підтримку, - повідомив Володимир Погадаєв

Депутат додає, що хромбуки легші за звичайні ноутбуки, швидші у виконанні звичайних функцій та більш прості у використанні.

- Google надає фінансову допомогу для закупівлі, ліцензування та поставки Chromebook, що дозволяє забезпечити сталість освітнього процесу під час війни. Також компанія допомагає закладам освіти отримати безкоштовне розширення доступу та опанувати можливості інструментів Google Workspace for Education, - пояснив Антон Табунщик.

Пресреліз

Дивитись повну версію