Кримський міст не запрацює повністю до вересня 2023 року, — британська розвідка

За даними британської розвідки, Росія продовжуватиме зусилля з ремонту Кримського мосту, проте він навряд чи буде повністю введений в експлуатацію як мінімум до вересня 2023 року.

У зведенні відомства у Twitter йдеться, що 8 листопада автомобільний міст повинен був бути закритий, щоб можна було перемістити і встановити на ньому нову 64-метрову секцію. Для заміни пошкоджених ділянок дороги знадобиться ще три прольоти.

Хоча кримські чиновники стверджували, що ці додаткові прольоти будуть встановлені до 20 грудня, у звіті, наданому Володимиру Путіну, зазначалося, що роботи на іншій проїжджій частині призведуть до переривання дорожнього руху до березня 2023 року.

Згідно з контрактом, заміна пошкодженого залізничного мосту має бути завершена до вересня 2023 року, хоча віцепрем'єр Росії заявив, що терміни ремонту будуть скорочені, зазначили у розвідці.

За даними відомства, хоча одна колія відкрита, рух залізничного транспорту залишається обмеженим. Ремонтні роботи будуть сильно залежати від погодних умов протягом зимових місяців.

Атака на Кримський міст порушила російські постачання до Криму та на південь України, зменшивши здатність Росії переміщати військову техніку та війська у цей район залізницею чи автодорогою, підкреслили у розвідці.

— Пошкодження мосту, нещодавня атака на Чорноморський флот у Севастополі та можливий відхід з Херсона ускладнюють здатність російського уряду малювати картину військового успіху, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти в Криму планують запустити рух обома смугами правої, зруйнованої вибухом, частини Кримського мосту наступного місяця, спочатку однією смугою, потім – іншою.

Дивитись повну версію