Завдяки ЗСУ скоро до Миколаєва повернеться питна вода, — нардеп Копитін

Збройні сили України звільнили селище Киселівка Херсонської області. Таким чином, під контроль взято водогін, через який до Миколаєва надходила вода з Дніпра.

Про це повідомив народний депутат Ігор Копитін.

— Миколаїв… Є дуже гарна новина щодо води. Киселівка, так-так, та сама де водогін — під контролем України. Тож скоро у місто повернеться вода! Дякуємо ЗСУ! — повідомив він.

Пошкоджений водогін у Киселівці

Ігор Копитін також зазначив, що завдяки успішним діям ЗСУ були деокуповані наступні населені пункти: Снігурівка, Калинівське, Лепетиха, Мурахівка, Новопавлівське, Калинівка, Біла Криниця, Давидів брід, Дудчани, Гаврилівка, Новоолександрівка, Михайлівка, Золота Балка, Нововоронцовка, Нова кам'янка, Петропавлівка, Велика Олександрівка.

Нагадаємо, російські війська ще у квітні 2022 року зруйнували водопровід, через який Миколаїв отримував питну воду. Військові експерти вважають, що це сталося не внаслідок випадкового влучання, а внаслідок навмисного використання вибухівки.

Раніше «НикВести» писали, що вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше.

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Дивитись повну версію