Військову адміністрацію Снігурівки очолить Кухта, — Кім

8:00, 12 листопада, 2022
Віталій Кім та Іван Кухта, 11 листопада 2022

Майбутню військову адміністрацію Снігурівки очолить депутат Миколаївської обласної ради від партії «Слуга народу» Іван Кухта.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

У п’ятницю, 11 листопада, з представними всіх силових структур очільник області відвідав нещодавно деокуповану Снігурівку та провів нараду щодо відновлення життєдіяльності на звільнених територіях області.

«Зокрема, до наради долучилося керівництво Управління СБУ, обласної прокуратури, ГУ Нацполіції, Управління патрульної поліції, ГУ ДСНС та начальник Баштанської РВА Владислав Дмитрів. Також участь взяли представники Нацгвардії, військові, майбутній начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта», - пише Віталій Кім.

Віталій Кім зазначив, що під час зустрічі обговорили всі питання, повʼязані з повноцінним відновленням життєдіяльності Снігурівської та двох ближніх громад. Також визначилися зі стабілізаційними заходами.

— Вже зараз працюємо над забезпеченням звільнених громад електропостачанням й звʼязком та відновленням телесигналу. Завтра очікується поповнення складів гуманітарною допомогою для населення, - відзначив Віталій Кім.

Крім того, сьогодні голова ОВА оглянув пошкодження у Снігурівці, завдані російськими військовими, та відвідав місцеву лікарню. Працівники закладу надавали медичні послуги населенню, навіть, коли громада була окупованою. Тому для подальшої роботи лікарні було вирішено питання щодо забезпечення медичним персоналом, обладнанням та ліками.

— Незважаючи на те, що відповідні служби вже приступили до розмінування звільнених територій, застерігаю місцевих жителів бути обережнішими, - каже Віталій Кім.

Раніше повідомлялось, що майже вся територія Миколаївської області звільнена від російських окупантів.

Нагадаємо, що перші підтвердження щодо початку звільнення Снігурівки Баштанського району Миколаївської області почали з'являтися 9 листопада. У четвер, 10 листопада, з'явилося відео з українськими військовими у Снігурівці. Місто на півдні було звільнене силами 131 окремого розвідувального батальйону.

8:00, 12 листопада, 2022
View full version