Порошенко передав комплекс БПЛА «Poseidon» розвідникам, які першими увійшли в Снігурівку

Петро Порошенко передав комплекс БПЛА «Poseidon» проекту «Очі Арти» розвідникам 131-го батальйону, який брав участь у звільненні Снігурівки та херсонських земель.

Про це пише пресслужба партії «Європейська Солідарність».

— Пара гострих очей та міцних крил — те, що потрібно нашим захисникам, щоб щоденно знищувати русню. Особливо зараз, коли потрібно викинути їх геть не тільки з правобережної Херсонщини, а й з лівобережної. Це вже не є таємницею, що важливим кроком в ході останнього етапу операції було звільнення Снігурівки. Першим увійшов до цього населеного пункту 131-й розвідбат оперативного командування «Південь», – говорить Петро Порошенко.

— Для мене було честю сьогодні зустрітися з хлопцями, поспілкуватися, потиснути руки та передати комплект «Poseidon» з трьома бойовими «пташками».  Наша команда передає вдосконалений комплекс з оновленим програмним забезпеченням. Бійці 131-го розвідбату пройшли ретельне навчання. І ми їх сьогодні вітаємо, бо це перший випуск нашої спільної програми із підготовки операторів для «Посейдона». Сьогодні весь південь України – в надійних руках, – говорить Петро Порошенко.

Він також нагадав, що комплекси пройшли дуже суворе випробування на протидію ворожому РЕБу: «Ми продовжуємо модернізацію. А особовому складу розвідбату я хочу передати слова щирої вдячності від усіх українців за героїчні дії по звільненню Снігурівки і звільненню Херсонщини. Ми пишаємося вами».

Нагадаємо, Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав у 79-у ОДШБ комплекти шин для італійських бронемашин SHIELD, а також повністю укомплектовану медичним обладнанням машину швидкої допомоги.

Дивитись повну версію