В ССО розповіли, як очаківські спецпризначенці прокладали шлях до села з окупантами по дну річки

Сили спецоперацій України розповіли про спецоперацію зі звільнення населеного пункту на Херсонщині разом із Іноземним легіоном.

Про це пресслужба ССО.

У селі на Херсонщині окупанти зробили опорні пункти із захоплених будинків місцевих жителів. Знищення передових постів противника з подальшим просуванням углиб доручили зведеному загону воїнів 73-го морського центру СпП та Іноземного легіону.

Оператор 73-го центру розповів, як розгорталися події. Бійці підійшли до села на човнах, а передова група складалася з водолазів, які прокладали свій шлях дном річки.

— В основному всі штурмові групи пересувалися на човнах (гумових), проте ми мали головну варта такою собі, це три чоловіки, які пішли на ластах – два хлопи з іноземного легіону та я.

Висувались до цього місця, робили таку собі безпеку сектора. До того часу, як підійшли човни, ми змогли пробити цю стежку, і вийшли фактично на берег.

Зразу зробили швидкий кидок до першої хати та почали перекатами зачищати – хата за хатою. Біля четвертої ми почули стрілянину з кулемета, і зрозуміли, що час діяти», — розповів він.

Дивитись повну версію