«Грошей ми не торкаємося», — Сєнкевич заявив, що допомога від Данії не проходить через міську раду

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич відповів на закиди стосовно розкрадання грошей, які виділяються на допомогу місту в умовах воєнного стану.

Він відзначив, що кошти від партнерів з Данії не проходять через бюджет Миколаєва, а місто отримує вже потрібні матеріали та речі.

Про це він сказав під час сесії 22 листопада, пишуть «НикВести».

— Щодо тих людей, які постійно переживають, що хтось там щось вкраде. Як-то кажуть, судять всіх по собі. Можу сказати, що ті питання, які стосуються виділення бюджетних коштів від Данії, не проходять жодним чином через міську раду. Ми просто формуємо потребу, вони її перевіряють, синхронізують з державною владою і після цього ми отримуємо те, що нам потрібно — ОСБ-плити чи щось інше. Грошей ми не торкаємося. Вони проводяться через недержавні громадські організації, — сказав він.

Олександр Сєнкевич додав, що гроші, які виділяються через держбюджет у вигляді субвенцій, контролюються Кабміном — уряд дає настанови щодо їх використання.

Нагадаємо, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і міністр у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен підписали меморандум про співпрацю.

На початку серпня міністр розвитку Данії повідомляв про готовність виділити Миколаєву суму в 100 мільйонів крон.

Дивитись повну версію