Росія навряд чи спроможна захопити всю Донецьку область, — британська розвідка

Російські сили активно ведуть бойові дії в районі села Павлівка та міста Вугледар Донецької області. Ймовірно, розраховують, що захоплення цих територій потенційно може стати початком окупації всієї області.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

Там вказують, що район навколо села Павлівка та міста Вугледар у південно-центральній частині Донецької області був ареною інтенсивних бойових дій протягом останніх двох тижнів, хоча мало територій були окуповані та деокуповані.

«І Росія, і Україна мають значні сили, спрямовані на цей сектор, причому російська морська піхота зазнала великих втрат», — наголошує розвідка.

І зазначає, що бої на цій території залишаються запеклими. Ймовірно, частково тому, що росія вважає, що ця територія потенційно може стати відправною точкою для майбутнього великого наступу на північ, щоб захопити решту контрольованої Україною Донецької області.

«Проте Росія навряд чи зможе сконцентрувати достатньо якісних сил для досягнення оперативного прориву [на Донеччині]», — додали у відомстві.

За 26 листопада росіяни вбили 5 цивільних на Донеччині: трьох у Рідкодубі, одного в Часовому Яру та одного в Бахмуті. Ще 4 людини в області отримали поранення.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, розповівочільник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Дивитись повну версію