«Наступний тиждень може бути складним». Зеленський попередив, що Росія готує нові удари

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні ввечері у неділю, 27 листопада, попередив, що Росія готує нові удари. Він заявив, що наступний тиждень може бути таким же складним, як і той, що минає.

— Ми розуміємо, що терористи готують нові удари і поки у них є ракети — вони не заспокояться. Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає. Наші Сили оборони готуються. Уся держава готується. Усі сценарії опрацьовуємо, у тому числі з партнерами. І має бути готовою наша з вами єдність. Тому, будь ласка, не залишайте без допомоги тих, кому можете допомогти, — сказав Володимир Зеленський.

Він закликав українців зважати на сигнали повітряної тривоги.

— Усі разом і допомагаючи один одному — ми пройдемо і цей виклик війни: цю зиму, це намагання Росії використати холод проти людей. Робимо і будемо робити усе можливе, щоб зміцнити нашу оборону. Робимо і будемо робити усе, щоб притягти Росію до відповідальності за цю терористичну війну, — додав він.

Він також повідомив, що станом на зараз у більшості регіонів України діють лише стабілізаційні графіки відключень, "ситуація енергетиками контролюється".

Президент зазначив, що ситуація на фронті залишається "дуже важкою", особливо на Донеччині.  

23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Протиповітряна оборона збила 51 ворожу крилату ракету з 67 та п’ять дронів-камікадзе.

Обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі. Велика частина території України залишалася без світла, також були перебої з водою і теплом. 


Дивитись повну версію