Гайду: Підтримка аграріїв — це питання продовольчої безпеки країни

Підтримка аграріїв — це питання продовольчої безпеки країни. Про це Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду заявив під час круглого столу: «Нагальні потреби українського агросектору для стійкості та відновлення», організованого за підтримки Європейського Союзу та Світового банку.

Аби допомогти аграріям на початку повномасштабного вторгнення, депутати ухвалили ініціативи, що максимально спрощують ведення сільського господарства в умовах воєнного стану, ініціювали проекти, що зменшують бюрократичне навантаження на бізнес. 

Сьогодні у пріоритеті — євроінтеграційні законопроекти у сфері АПК, які наближають українське законодавство до європейського.

«Однак, окрім цього, аграріям потрібна фінансова підтримка, — наголошує Олександр Гайду. — Так, за кредитною програмою «5-7-9%» допомогу отримали понад 35 тисяч підприємців, більшість яких — з агросектору. Але цього недостатньо. Для частини аграріїв фінансова підтримка — питання виживання. А отже і продовольчої безпеки країни». 

Підсумовуючи, Олександр Гайду подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку та висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю.

Дивитись повну версію