Канцлер Австрії заявив про готовність підтримувати контакти з Путіним

Канцлер Австрії Карл Негаммер готовий підтримувати контакт з російським диктатором Володимиром Путіним, якщо це допоможе завершити війну РФ проти України.

Про це повідомляє ORF2.

Канцлер нагадав, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну спілкувався з Володимиром Путіним двічі. У квітні він приїжджав до Москви і став першим лідером країни Євросоюзу, який відвідав РФ із початку війни. Тоді Володимир Путін вперше особисто спілкувався із Карлом Негаммером. До цього вони не зустрічалися і не розмовляли телефоном.

Вдруге Карл Негаммер і Володимир Путін спілкувалися по телефону наприкінці травня. Вони обговорювали обмін полоненими, експорт через українські порти та гуманітарну кризу.

— Ми нейтральна країна, маємо особливий статус у ЄС, і саме з цієї причини мені було важливо спробувати відіграти посередницьку роль у переговорах, – наголошував канцлер.

Карл Негаммер неодноразово зазначав, що австрійська сторона зберігає нейтралітет у питаннях, пов'язаних із війною. Проте Відень «має чітку позицію» щодо деяких із них.

— Необхідні гуманітарні коридори, припинення вогню та повне розслідування військових злочинів, – зазначив Карл Негаммер.

Нагадаємо, Австрія з 1 листопада змінила правила проїзду для громадян України, які перебувають в країні.

Дивитись повну версію