Бійці з Миколаївщини запропонували обміняти депутатів Южноукраїнської міськради, які не хочуть позбавляти ОПЗЖ мандатів, на полонених побратимів

10:54, 13 грудня, 2022

Військові з Миколаївської області, які зараз воюють на запорізькому напрямку, запропонували обміняти на полонених побратимів сімох депутатів Южноукраїнської міськради, котрі відмовилися голосувати за позбавлення мандатів членів проросійських партій.

Про це вони сказали у своєму відеозверненні, яке опублікували в TikTok.

— В нашому підрозділі багато хлопців з нашого славного регіону: Вознесенськ, Южноукраїнська, Нова Одеса, Очаків, Миколаїв. Ми зараз воюємо на запорізькому напрямку, відбиваємо атаки ворога та сподіваємося, що у найближчий час звільнимо Токмак, Маріуполь, Мелітополь, Енергодар, — відзначив військовий.

Він нагадав, що у росіян був план захопити не лише ЗАЕС в Енергодарі, а й Південноукраїнську електростанцію, чому завадили військові та тероборонівці з Вознесенську.

Боєць здивувався, що після всіх злочинів РФ в Южноукраїнську знайшлися обранці, які не підтримали законопроєкт, який може позбавити мандатів депутатів проросійських партій.

— Нещодавно ми чули, що в Южноукраїнській міськраді сім депутатів відмовилися голосувати за законопроєкт, який дозволяє вичистити нечисть з ОПЗЖ та інших проросійських партій. Майже рік війни, майже рік ми воюємо, майже рік ми не бачили свої сім’ї. Багато хто з наших побратимів загинув. Але комусь досі незрозуміло, що ворог, плануючи наступ, опирався не лише на свої збройні сили, а й на зрадників серед нас, — відзначив військовий.

Він наголосив, що розібратися з ситуацією бійці прагнуть мирним шляхом, а тому пропонують обміняти таких депутатів на побратимів, які знаходяться у полоні.

— Пропонуємо любителів «руського міра» обміняти на хлопців у полоні. І наші хлопці повернуться додому, і ці особи нарешті здобудуть рідну гавань. Принаймні поки що радимо цим особам як Аркатов, Губа, Жебет, Москаленко, Савастру, Шикерська пам'ятати одну річ — війна закінчиться нашою перемогою і не всі, але, сподіваюсь, більшість з нас повернеться додому, — резюмували військові.

Нагадаємо, наприкінці листопада сім депутатів Южноукраїнської міської ради утрималися або не голосували за підтримку проєкту закону №7476, яким планується достроково припинити повноваження депутатів місцевих рад від заборонених проросійських партій.

Очільник Вознесенської районної військової адміністрації Сергій Шурабура вимагає звільнити працівників Південноукраїнської АЕС, які не хочуть позбавляти мандатів депутатів проросійських партій. 

10:54, 13 грудня, 2022
View full version