Скандальна фірма «Ростдорбуд» за ₴131,7 млн ремонтуватиме трасу «Благовіщенське-Миколаїв» у 2023 році

Скандальна фірма «Ростдорбуд» отримала підряд на реконструкцію автодороги Н-24 «Благовіщенське-Миколаїв» у 2023 році. Вартість робіт – 131,7 мільйона гривень.

Про це свідчать дані системи електронних закупівель ProZorro.

Зокрема, Служба автомобільних доріг у Миколаївській області уклала прямий договір з ТОВ «Ростдорбуд» на реконструкцію ділянки траси «Благовіщенське-Миколаїв» за131 мільйон 794 тисячі 94 гривні.  

Початкова точка ремонту автошляху
Кінцева точка ремонту автошляху

Договір з компанією уклали 26 грудня 2022 року.

Підрядник повинен буде до 20 грудня 2023 року виконати реконструкцію автодороги Н-24 «Благовіщенське-Миколаїв», зокрема: влаштовування фундаменту та покриття траси. 

Нагадаємо, що фірма «Ростдорбуд» була однією з двох, яку розкритикував президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на Миколаївщину ще у 2019 році. Тоді в.о. голови Служби автомобільних доріг Миколаївської області поскаржився Володимиру Зеленському на дві компанії, які постійно зривають тендери, а саме «Полтавабудцентр» та «Ростдорбуд».

Своєю чергою Володимир Зеленський дав доручення підлеглим зробити все можливе, щоб ці компанії більше не брали участі у тендерах та не допускалися до ремонту доріг.

— Можете подзвонити цим двом компаніям та сказати їм, що ми їх більше не бачимо учасниками відкритих та чесних торгів. Ці люди не хочуть працювати за правилами, – заявив Володимир Зеленський.

Однак після цього компанії продовжили брати участь у «дорожніх» тендерах та отримувати в них перемогу.  

Крім того, у грудні 2020 року діючий чинний голова Служби автодоріг у Миколаївській області Владислав Невеселий заявив, що хоче, але не має можливості не допускати на тендери скандальні фірми-монополісти, які роблять неякісні ремонти, а у разі програшу торгів поводяться, як «тендерні тролі», затягуючи процес підписання договору у судах та інших інстанціях.

Дивитись повну версію