Ракет у Росії дедалі менше, а наслідки від статусу терориста будуть довго, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в четвер, 29 грудня, відреагував на новий масований ракетний удар Росії.

Глава держави подякував бійцям Повітряних сил і зенітникам, які успішно відбили ворожу атаку і збили 54 ракети та 11 ударних дронів. Він повідомив, що енергетики та ремонтні бригади роблять усе, щоб ліквідувати наслідки кількох влучань.

Станом на вечір 29 грудня відключення світла діють у більшості областей України, найскладніша ситуація – у Київській області та Києві, Львівській області, Одесі та області, Херсоні та області, у Вінницькій і Закарпатській областях. Але, як наголосив президент, «це не порівняти з тим, що могло би бути, якби не наші героїчні зенітники та ППО».

— З кожним таким ракетним ударом Росія лише глибше заганяє себе у глухий кут. Ракет у них стає дедалі менше. Натомість статус найбільшого терориста у світі ще довго матиме наслідки для Росії та її громадян. І кожна ракета тільки закріплює, що все це має завершитися трибуналом. Саме так і буде, - сказав Володимир Зеленський.

Вранці в четвер, 29 грудня, Росія знову завдала по Україні масованого удару. Через атаки на об'єкти критичної інфраструктури порушення електропостачання зафіксовано у Харкові, Львові, Одеській області.

Дивитись повну версію