У Миколаєві запустили цілодобовий пункт видачі води

У Миколаєві з 5 січня почав функціонувати пункт видачі питної води, який обслуговуватиме людей в режимі 24/7.

Про це у своєму репортажі повідомляє Суспільне Миколаїв

Поповнити свої питні запаси миколаївці можуть біля школи №46 за адресою вулиця 9-а Поздовжня, 10. Цією можливістю  вже скористався чоловік на ім’я Євген з  яким поспілкувались журналісти.

— Такі пункти дуже важливы. Навіть куховарити вдома. На два-три дні достатньо чотирьох баклажок. Грубо кажучи — це 24 літри,  — коментує містянин.

Пункт вдалось відкрити за матеріальної підтримки благодійного фонду «Рішучі» та українського співака Івана Дорна. 

Громадській діяч Євген Корольков прокоментував чому пункт облаштували на території навчального закладу.

 — Ми шукали, як це зробити й виявилось, найкращий варіант — це зробити в школах та дитячих садочках свердловину, систему очищення та зробити вільний доступ, вільну видачу для людей. Таким чином ми людям даємо воду і на майбутнє для дітей, для садочків, для шкіл буде чиста питна вода варіант створення системи очистки в школах та дитячих садочках надає населенню вільний доступ до очищеної води і в майбутньому забезпечить нею  освітні заклади, - сказав Євген Корольков.

Представник компанії, що встановлювала систему очистки води, описав процес очищення.

— Вода потрапляє сюди зі свердловини. Бере свій початок з автоматики, потім поступає на перший механічний фільтр, який затримує пісок. Далі вона потрапляє в систему зворотного осмосу. У системі цій стоїть механічний картридж, який затримує домішки. Далі вода з цього картриджа поступає на мембрани, в яких саме і проходить процес фільтрації, - розповів Сергій Семонович.

Наразі в Миколаєві все частіше відкриваються подібні пункти розливу, ознайомитись з актуальним адресами роздачі води можна за посиланням.

Дивитись повну версію