Сєнкевич вважає, що онлайн-формат суттєво не вплинув на роботу міської ради: «Рішення приймаються, депутати сперечаються»

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич вважає, що, незважаючи на дистанційний формат проведення сесій та комісій, робота депутатів міськради та виконавчої влади не змінилась.

Про це він заявив в коментарі виданню «НикВести».

Мер вважає, що й в онлайн-форматі депутати мають можливість впливати на процеси. Зокрема, депутати можуть виступати з політичними заявами та не голосувати за окремі документи, які приймаються на сесії.

— Мені здається, що головне це рішення. Ми бачимо, що в онлайн форматі депутати мають можливість виступити з політичними заявами, посперечатися. Когось звинуватити в чомусь або навпаки виправдати. Мені здається, що нічого не змінилося з точки зору можливості депутатів вливати на процеси та голосувати або не голосувати за окремі документи, які ми бачимо на сесії. Звичайно немає цієї тактильності, але поки є небезпека ураження міських об'єктів ракетами, збирати людей на сесію фізично – вважаю небезпечним, це може закінчитись негарно, – прокоментував Олександр Сєнкевич

Нагадаємо, що очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що під час війни має працювати виконавча влада, а депутати місцевих рад не затребувані, оскільки капітальні видатки та програми розвитку не виконуються, а все інше — це повноваження виконавчого комітету.
Дивитись повну версію