На утримання скверу «Серце міста» у Миколаєві збираються витратити ₴6,3 млн

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради збирається витратити на утримання Манганаріївського скверу, відомого як «Серце міста», 6,3 мільйона гривень протягом року.

Про це свідчать дані системи публічних закупок Prozorro.

Так, ДЖКГ 3 лютого оголосило тендер на догляд за об’єктом: сквер «Манганарівський» з фонтаном, водопроводом та технічним приміщенням, розташований в Центральному районі.

Слід зазначити, що департамент ЖКГ вже оголошував проведення торгів  по догляду за сквером «Серце міста» («Манганарівський», – прим.) з очікуваною вартістю 6 мільйонів 473 тисячі гривень. Але торги скасували, через те, що виникла потреба в проведенні закупівлі зі зміненим технічним завданням та додатковими кваліфікаційними вимогами до учасників. 

В оновленому тендері з обслуговування скверу «Манганарівський» знизили очікувану вартість на 81 тисячу гривень, а отже тепер очікувана вартість робіт складає 6 мільйонів 392 тисячі 121 гривню. Передбачається, що за цю суму підрядник до 31 грудня 2023 року повинен буде очищати територію скверу від снігу, льоду, опалого листя та сміття, доглядати газони та дерева, доглядати фонтан і його системи, а також утримувати технічне приміщення під ним.

Подача тендерних пропозицій триває до 13 лютого, а на 14 лютого заплановане проведення аукціону.

Нагадаємо, що договір на реконструкцію скверу «Серце міста» у Миколаєві Департамент ЖКГ підписав у липні 2020 року. Вартість робіт складала 43,5 мільйона гривень. Підрядник повинен був завершити реконструкцію до 1 вересня 2021 року. Однак на сьогодні роботи досі не завершено, а вартість їх виконання щороку зростає. Зокрема, у прогнозі бюджету Миколаєва до 2024 року було вказано, що на реконструкцію скверу потрібно ще 15 мільйонів гривень. Водночас фонтан у сквері «Серце міста» запустили у вересні 2020 року.

Дивитись повну версію