Харчування тероборони за півроку обійдеться бюджету Миколаєва у ₴20,9 млн: договір уклали з КВП

16:20, 08 лютого, 2023

На харчування підрозділів Територіальної оборони Миколаєва за півроку з міського бюджету витратять 20 мільйон 996 тисяч гривень.

Про це свідчать дані системи електронних закупівель ProZorro.

Зокрема, виконавчий комітет Миколаївської міської ради уклав договір з комунальним виробничим підприємством з організації харчування у навчальних закладах на послугу з організації гарячого харчування підрозділам Територіальної оборони Миколаєва.

Підрядник повинен буде до 30 червня 2023 року надавати підрозділам тероборони сніданок, обід та вечерю з розрахунком на 524 900 людино-днів. 

Нагадаємо, раніше комунальне виробниче підприємство з організації харчування у навчальних закладах Миколаєва потрапило у скандал через закупівлю неякісних продуктів. Обшуки на підприємстві показали, що на закупівлі неякісних продуктах намагалися вкрасти 7 мільйонів гривень. Після обшуків у поліції також заявили, що постачальником харчування до дитячих садків Миколаєва є фіктивна фірма з Одеси.

Виявилося, що продукт, яким годували дітей у садах Миколаєва, не є вершковим маслом, оскільки частка молочних жирів становила менше ніж 1%.

У березні 2019 року поліція оголосила підозру директору КП з організації харчування у школах Миколаєва. А у лютому 2020 року правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочинів організованій групі осіб, до складу якої увійшли мешканець міста Одеси та його дружина.

16:20, 08 лютого, 2023
View full version